joi, 5 februarie 2009

Insomniac


Ora, 2:35, ce devreme este. Somn, pauza, abonatul nocturn, nu este disponibil deocamdata, va rugam contactati-l, maine! Da.... off.. melodia, Damien Rice - Delicate. Nu pot sa inteleg de ce nu am somn. Maine ma asteapta chiar o zi grea. Am mult de muncit, si apoi repetiti la teatru.Nu sunt, nelinistit, ci pur si simplu ma gandesc la multe, si nu pot dormi. Imi vine un chef nebun sa fac curat. La ora 3, sa fac curat :)). Sa-i fac o surpriza mamei, si asa suparata un pic pe mine. Sa ma apuc sa calc rufe noaptea, sa sterg praful, ca apoi dimineata, pana sa se trezeasca ea, sa i fac cafeaua, sa fac micul dejun. Cred ca ar face o pe mama mea, sa i dea lacrimile. Nu am somn! Doamne si melodia asta ma duce in alta parte, cu mintea, nu stiu....[mica pauza de vorbit la telefon cu un prieten drag, Sammy! Nebunule! =)) ]. Ce tie si cu prieteni astia, uneori te simt asa cum esti si tu. Nu e nevoie sa le zici, ce ai ... nu.. .doar te simt... si te acceseaza, bre ce mai zici ca mai invarti? Daca eu sunt insomniac, si el e insomniac. Mi a zis un prieten, ca.... eu sunt inconjurat de oameni nebuni, ca mine, si eu i am raspuns, stai linistit... ca esti printre cei mai nebuni prieteni ai mei. Mi e doooor de munte. Am stari mult prea multe, am ganduri mult prea multe, si sunt prea incarcat. Am nevoie sa ma descarc. Nu am somn, deci am energie, imi las capu pe spate, pe scaun, ascult versurile de la melodie, parca ma duce intr o stare de joaca, cu o fata, sunt la mine in apartament, si am 2 tuburi de spuma de ras. Ma face sa ma gandesc ca ma joc cu ea, cu spuma, ca ne stropim unu pe altul cu spuma de ras, ca ne facem barba de mos craciun, alergandu ne prin casa, sau ma face sa ma gandesc, ca sunt la o cascada, si de picioare sunt legat, cu o coarda, iar exact pe melodie, ma arunc, in gol, sa simt senzatia aceea de adrenalina. 

Sau o alta stare ( ca sa vedeti cate imi vin in cap, cate gandesc..... nu am stare, si nu am somn, creieru meu ... vrea sa faca multe.... inima mea vrea sa faca multe.... ), sunt in mijlocul unei paduri, cu o mica pasune si cu o deschidere la un lac, in jurul meu, busteni pe care stau eu si mai multi prieteni, in mijlocul lor, un foc de tabara imens, toti cantam, si iat o acolo.. in fata mea... 

"We might live like never before
When there's nothing to give
Well how can we ask for more
We might make love in some sacred place
The look on your face is delicate"

Ce altceva sa mai zic, sa mai fac? Cand lumina flacarilor, se napusteste pe fata ei? Cand stralucirea ei ma face sa mi pierd concentrarea? Sa ma las pierdut in sufletul ei ? Ce mai pot face atunci cand imi zambeste? Si o vad zambind, imi pierd tot curajul. Cum poate curajul unui om, sa fie zdrobit de zambetul unei fete gingase? Cum o inima de stanca, poate fi transformata intr o inima in flacari? I guess, cuz.. that is delicate! 

Vorbe... vorbe de insomniac, si totusi nu ma pot opri, 3:13, zambesc, hai ca o fac si pe asta, da.. fac curat...merita si mama .. o surpriza...dar sigur sigur, o sa creada ca am innebunit. Rufe de calcat, dat cu matura.. sters prafu, intocmit hainele... o gramada de facut... si asta in cel mai silentios mod posibil. Tot ma ia mintea, imaginatia asta a mea, fir ar sa fie, parca ma vad cum intocmesc hainele, si vad un fular, il iau in mana, si il strang, si o lovesc un pic, ea se supara pe mine... ia un prosop, si ma bate peste cap, ii prind prosopul, si o trag la mine, spre un sarut cu pasiune si cu dor, oare as putea sa fac curat cu o fata? fara sa i sarut buzele? fara sa i caut ochii? probabil, nu stiu, viata imi va zice... Vreau sa mi vad nepotii mei, si stranepotii. Vreau sa le zic in fiecare noapte, alta poveste, vreau sa ma joc cu copii mei, sa i scot afara, sa ma joc cu ei, cat timp sunt mici.  Te intrebi ce citesti? Vorbele unui insomniac ingandurat la ora asta tarzie. Derutat si confuz crezi? Poate....imi pun intrebari, ce am sa fac in viitor? ce decizii voi mai lua? voi mai continua in greselile mele? As vrea sa pun punct. Sa zic, de acu incep eu, sa ma rescriu pe mine insumi, nu i mai las pe ceilalalti sa ma scrie pe mine. Nu mai vreau anturaj, vreau sa am viata mea.

Folks, cand cititi asta, probabil ca sforaiati unii dintre voi, sau ca visati, printi si printese, sau mai stiu eu ce, bani, masini, case... superman, etc etc, eu.. nu aveam somn la ora asta. Vrei sa stii ce e in capul meu? Ma crezi ca chiar daca ti as spune, tot nu as reusi sa ti zic ce e in capu meu? Si daca ai putea sa mi despici in doua sa poti vedea ce e in mintea mea, te ai cruci? Sunt o gramada de autostrade ale gandurilor, si este un super trafic supra aglomerat. O cantitate imensa de informatii, fluctueaza zilnic prin reteaua mea neuronala. Printre ele, amintiri, dorinte, imaginatie, vise, fantezii. Cum este sa faci dragoste la zero gravitatie? Uite intrebare ce mi a venit acum in minte.... Cum te simti cand faci dragoste la zero gravitatie? Oare te vei simti, atins de sageata lui Cupid, si vei pluti in aer? impreuna cu iubita ta? imi vine sa rad de ce scriu, ce intrebari am eu filozofice. Probabil, sudoarea trupurilor noastre, va pluti pe langa noi, si ne vom izbi de ele, in timp ce cufundat in iubire, mi voi revarsa dragostea pentru ea. 

Se apropie 7 februarie, ziua tatalui meu, nu stiu ce sa i iau. Daca as avea posibilitatea, m as duce la el, sa mergem pe munte, un gratar, between father and son, o bere, o ciocnim, La multi ani tata! Multi mi ar zice, ca ar trebui sa am sentimente de ura. Duca se, nu le vreau, vreau iubire, vreau dragoste, caci ea.. vindeca multe, vindeca inimi. Acum ma gandesc la dragostea Creatorului, pentru creatia Sa. Cat de mult o iubeste? Sincer, eu .. daca nu ma iubeste pe mine cineva acolo Sus, eu nu ar fi trebuit sa mai fiu acum , sincer, am scapat ca prin urechile acului, din multe accidente. Si sincer, incep sa cred ca nu merit, mai nimic.... hai ca sa face 3:30, vreau sa i fac surpriza asta mamei mele. Raman cu Damien Rice, cu rufele sa le calc, hmmm ce frumos mirooooos, ador hainele spalate, mirosul lor. Oooooy, uitai de vase :-j, nu vine nimeni sa ma ajute nu? Normal :-j, care mai e insomniac ca mine :)) ( Sammy prietene, tu esti in Bucale frate! ). Hai .. o zi buna, ca nu are sens sa va zic noapte buna! va pup .. .take care :)))

Etichete: ,

3 comentarii:

La 5 februarie 2009 la 03:45 , Anonymous Anonim a spus...

daca sunt la Bucuresti nu inseamna ca nu vin inapoi. cat despre nebuni, ia fi atent ce iti posteaza aici Nebunul unei lumi intoarse

DA… nebun! (I.L.Caragiale)

Despreţuiesc onori, avere;
De slavă m-am hrănit destul!
Alt orizont privirea-mi cere:
De-aşa nimicuri sunt sătul!

Să nu-mi azvârle-atotputinţii
Nici o favoare… Nu! n-o vreu!
Am o comoară-n fundul minţii;
De-ajuns îmi sunt acuma eu!

Trec astăzi ignorat prin lume,
Dar, trainic, las în viitor
Un semn, o glorie, un nume
Acestui imbecil popor!

Să linguşesc telurici patemi?
Reptilă eu?… Prea mândru sunt!…
Apollo calea demnă-arate-mi
Pe-acest tâmpit, senil pământ.

Mulţime brută şi ingrată!
Cu-a mea cântare nu putui
În viaţă-mi să te mişc o dată…
Şi-odat’… o să-mi ridici statui.

“A! eşti nebun!” mi-au zis mişeii.
“Da, sunt nebun!” răspuns-am eu…
Ca voi strigau şi fariseii
Crucificând un Dumnezeu!

Tenebre fără fund mă-nghită,
De-oi face din divina harfă
O palidă prostituată
Şi din cântarea mea o marfă!

Pe coardele acestei lire,
Voi întona un cânt sublim:
Poet sunt! nu voi umilire…
Poeţii… nu ne umilim!

 
La 5 februarie 2009 la 03:53 , Blogger Unknown a spus...

Cum as putea ca sa raspund
Unui nebun cu clasa mea
M-asez ushor pe al meu fund
Si am sa-ti zic povestea

Draga Sammy, sunt nebun
Nu am somn, ca mi a plecat
Singur, m a lasat pe drum
Si-am ramas cam intristat

Tu, ma intelegi deplin
Treci si ai trecut prin multe
Astept, valul cel mai lin
Ca sa simt cum lumea pute

Comentariu, iata am scris
Pe un val de poezie
Acum, eu-s in paradis
Nebunia, E O FRATIE!

Da... mi a venit pe loc sa ti scriu, te astept prieten drag, te astept sa te intorci, asemeni uni fiu ratacitor, te astept prietene... Hai la un Stejar! Noroc!=))))))))

 
La 5 februarie 2009 la 18:20 , Blogger A Not So Spotless Mind a spus...

Foarte tare =))))

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire