joi, 22 ianuarie 2009

Sceneta

Fiind invitat de catre un prieten, sa particip la o trupa de umor, am zis, what the hell, why not. Poi... vreau sa zic ca a fost fun, mi a placut, si cred ca o sa continui, ca imi place. Pe langa asta, am jucat rolul unui judecator. Nu stiu cum am fost, dar stiu sigur ca am ras cu pofta :))). Si mi a venit mie in cap, sa fac eu o sceneta asa mai dramatica romantica. Acu nu prea cred ca o sa fac cu dialoguri, ci mai mult ca o povestire. Asa la inceput, cred ca o sa zic, despre cine e vorba, adika personajele. In primul rand, protagonistul, un baiat cam de vreo 20 de ani, o sa se numeasca ( da exact numele care mi place mie ) George, o fata, sa zic fosta prietena a lui George, o voi numi Elena, avem multimea terifiata, un pompier, si Adi, cel mai bun prieten al lui George.
Locul unde se desfasoara actiunea, este la un bloc, prin Craiova. George este pe acoperisul blocului, la margine. Afara este pe inseratelea, soarele inca este pe cer, Adi este pe acoperis la ceva distanta de George, multimea este jos, la fel si acel pompier aflat din intamplare. Prescurtarile la personaje sunt urmatoarele:
George - G, Elena - E, Adi - A, pompierul - P, Multimea - M.

Discutie intre Adi si George:
A: Nu o face omule, nu sari, te implor..... ( speriat si cu un ritm al inimi foarte rapid )
G: Nu ai cum sa intelegi, am iubit o omule, am iubit o ingrozitor de mult. Si acu, am pierdut o! ( tipand )
A: Si eu am iubit, sa stii! Stiu ca dragostea doare!
G: Ai iubit tu cu adevarat Adi? sa fim seriosi. Imi pun capat, vietii mele amarate, ce sens mai are viata fara ea ? ( Trecand de la tipat, la un glas de acceptare )
A:Gandeste te ca lasi in urma familie, prieteni.... Chiar nu iti pasa de ei ? 
G: Familia.... familia, mi a dat in cap, nu au dorit o, si pe mine m au considerat oaia neagra. (Pe un ton revoltator ) Cine sunt ei sa mi zica pe cine sa iubesc????
P: Domnule va rog! Nu sariti Urc pana sus sa vorbim! (Speriat, era prima lui misiune )
G: Daca pui picioru pe acoperis, m am aruncat ( tipand cu tarie spre el, pompieru se opreste)
P: Dispecerat, am un caz de sinucigas va rog trimiteti o unitate, pentru suport, sunt singur.
G: Uita te la multimea asta, cati stiu ce inseamna dragostea cu adevarat? ( Inchide ochii si isi ridica capu spre cer ). Le pasa doar de lucrurile de zi cu zi.
A: Sunt sigur ca multi stiu ce inseamna dragostea. Si eu o stiu ce inseamna. ( Mai cu convingere) Iubesc George, stii bine asta!
G: De aia inseli??? Pentru ca iubesti? ( Pe un ton de judecata ) Cum poti sa zici ca iubesti? Cand o inseli?
A: Stii bine ca o iubesc, dar nu ma pot abtine! O iubesc pentru ca ma accepta asa cum sunt! 
M: Nu sarii!!! Nu sarii!! Ai o viata inainte, esti tanar!!!! Nu o face!!!!
G: M ai lasati ma in pace! ( Tipa spre multime) Nici nu ma cunoasteti, nici nu stiti prin cate am trecut!
A: Eu stiu...... 
G: Da, mi ai fost alaturi, in timp ce te uitai dupa urmatoarea! ( Cu un ton revoltator )
A: Hey, nu ma acuza de lucrul asta! Asa cum sunt eu, ti am fost alaturi, nerecunoscatorule! ( revoltat de a binelea! )
G: Da, ca de asta aveam eu nevoie, sa te vad cum agati fetele ( ironic)
A: Cat de ushor e sa vezi altceva, sa vezi ce vrei tu, si cat iti e de greu sa vezi adevarul! ( tipand)
G: Spune mi ce e de vazut?? ( mirat)
A: Ca ai avut langa tine oameni care te iubesc, si pe care i ai indepartat cate unul pe fiecare! Chiar si pe Elena.
G: Am iubit o din toata inima mea, si am sacrificat multe pentru ea, si m am luptat cu oricine pentru ea ( Dandu i lacrimile, se uita spre cer, soarele apunea iar nori se strangeau a ploaie) A fost soarele vietii mele, pentru mine, cum poti sa zici ca am indepartat o?
A: Prin felul tau de a fii, introvertit. Nu comunici George! Stai inchis in tine, si nu zici nimic. ( Pe ton de repros ) Da o iubesti, da ai facut multe pentru ea, dar i ai oferit ce vroia cel mai mult???
G: Si ce vroia???
A: Sa fie in bratele tale! (Pe un ton prietenesc) Tot ce vroia era doar sa petreaca cat mai mult timp cu tine! Cum sa faca asta, daca tu erai tot timpu ocupat cu alte treburi, sa te lupti pentru ea? Cum , daca esti asa de inchis in tine?
G: ( primele picaturi de ploaie incep sa cada, lovindu i fata, cu un acces de furie pe el insusi, racneste spre Adi ) VEZI!!!! Inca un motiv, sa ma arunc ( se indreapta spre margine furios si cu o dorinta arzatoare sa se arunce, ploaia devine din ce in ce mai grea )
M: (Vazandu l aproape, urla speriata ) Nuuuuuuuuuuuuuuu!
P: Domnule nu o face!!!!!!

(In tot acest timp, Adi a trimis un sms Elenei, spunandu i situatia, tocmai cand era pe cale sa se arunce George, din fundalul multimi se aude un tipat de fata )
E: Nuuuu George nu o face!!!!!!!!! 
G: (oprit brusc de vocea pe care o auzea, deschide ochii, nedumerit) Elena?
A: Da, George a venit.... vorbeste cu ea! 
G: Elena..... ce cauti aici, de ce ai venit... nu merit nimic! Am realizat ca am gresit ( Cu lacrimi din ce in ce mai mult )
E: Esti nebun? Ce vrei sa faci sa iti iei viata? ( Nedumerita) Urc la tine!
G: Nu!!!! Ma arunc! (Speriat)
E: S o crezi tu ! ( Pe un ton revoltator)
G: Ce facusi Adi??? ( Suparat)
A: Ce este omule? ti e greu sa infrunti adevarul ?(Parsiv )
E: Esti tampit? Da te jos! 
G: Te am pierdut, si asta din cauza mea, te am iubit si te iubesc enorm, numai merit sa traiesc! ( Ca si cum argumenta ... )
E: Fiecare om greseste! George, e omenesc! Nu te mai invinui atat de mult!
G: Si atunci de ce nu vrei sa ne impacam?!
E: Chiar nu intelegi? Am suferit mult, si am asteptat mult timp acel ceva, dar nu a mai venit! Nu stiu daca te poti schimba!
G: Ma pot schimba! POT ! 
E: Cum????????? Aruncandu te de pe bloc? Luandu ti viata? Asa????!!!!!
G: ....... 
E: Asta credeam si eu ..... Stii ce mi pare rau ( Picaturile de ploaie ii loveau tot mai mult pe fata ) ca te am iubit muuuult, si am asteptat atat de mult timp, degeaba. Vad ca nu poti sa te schimbi.
G: Mai vreau o sansa Elena... doar o sansa!
E: As fi vrut ca pauza asta sa te faca sa te gandesti....Sa te schimbi! Nicidecum sa te sinucizi! Prostule!! ( ii dau lacrimile )
G: De ce plangi??!!!
E: Pentru ca sunt o proasta! PROASTA cu P mare! ( tipand )
G: Nu zice asta! nu esti! 
E: Ba da, pentru ca inca te iubesc. ( Plange si mai rau) Ce crezi ca scapi daca iti iei viata!!!! ???? Cu mine cum ramane?
G: Ma iubesti? inca? nu merit!
E: Ba da, meriti sa fii fericit! Dar schimba te, si nici de cum nu iti lua viata..... 
G: (Intoarce spatele, se uita in jos) Am fost un prost, si nu am realizat ce am langa mine. Am prieteni care mi sunt alaturi de mine, asa cum sunt ei, si te am pe tine, care ma iubesti, asa cum sunt eu ...... ( Isi sterge lacrimile ) Dar de azi incolo, ma schimb. Martori sunt oameni de jos ( arata spre multime ) Iti promit, dar te rog, mai da mi o sansa! ( Se intoarce spre ea ) Pentru ca vezi tu, fara tine, eu sunt mort, te iubesc din toata inima mea, iar fara tine, viata mea numai are sens, tu esti sensul vietii mele.
E: Mi e frica, ... te poti schimba? ( uitandu se lung la el)
G: Iti promit pe viata mea.....(Incet, incet, coboara de pe margine pe acoperis si se indreapta spre Elena, ajunge in fata ei) Te iubesc Elena, din toata inima mea, ma pot schimba, ti o garantez! ( O ia in brate)
E: Sigur?
G: Da.... Sigur
(Se indreapta toti jos, George iese din bloc, pe scari, iar multimea il aplauda, atunci vine si echipaju de pompieri si li se aduce o patura, sa le o puna pe cap)
A: Copii va iubesc mult, fiti cuminti, Elena ai grija de fratele meu, ca imi e ca un frate, George stii ca sunt alaturi de tine oricand!
G: Multumesc Adi, si iarta ma, ca nu am vazut adevarul.... 
A: Nu i nimic, important e ca toti suntem sanatosi!
( In lumina girofarurilor, George si Elena, sunt sub o patura, se uita unu la altul, si apoi totul se termina cu un sarut pasional) 

......The End.....

Ok, nu radeti, astept orice critici, comentarii, dar e tot ce mi am putut imagina, am transformat o sceneta de comedie, intr una dramatica, serioasa.... Well asta am avut in cap deci .. chiar sunt curios, ce reactii or aparea.... E prima incercare de acest gen.. .deci .. intelegeti voi :) 

Etichete: ,

2 comentarii:

La 23 ianuarie 2009 la 00:58 , Anonymous Anonim a spus...

oh this is seriously lame and pathetic....

 
La 26 ianuarie 2009 la 04:05 , Anonymous Anonim a spus...

;)) sunt tare curios.... subiectul de unde l-ai luat? seamana foarte mult cu ceva... nu? (prietenii stiu ce!)

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire