duminică, 22 august 2010

Dragoste

Ca si definitie, dragoste = sentimentul de afectiune pentru cineva sau ceva. Insa multi oameni uita aceasta definitie. Poti sa ai sentimentul de dragoste pentru o persoana, o fata, un baiat, care pur si simplu ti-a intrat in minte, dar totodata poti sa ai sentimentul de dragoste pentru masina, computerul, laptop-ul tau. Dragostea este ceva minunat, te orbeste, iti ofera o energie de nebanuit, si pur si simplu, te ridica. Cand ai dragoste, ai de fapt si o groaza de endorfine eliberata in organismul tau care ajuta la sistemul imunitar, si la buna functionare a trupului tau. Cand ai dragoste, esti fericit, si totul din jurul tau ti se pare minunat. Poate un om sa aibe dragoste toata viata lui? Poate un om sa simta sentimentul de dragoste, cand sufera? Sau este intr-un necaz enorm? Eu zic ca da, pentru ca acest sentiment de dragoste, ne vindeca, ne reface, ne ridica. Pe cat de benefic este, pe atat de rau ne poate face. 

Mai nou, piata online, si-a intors privirea catre acest cuvant : dragoste. Si au realizat fel de fel de chestii pentru oameni, in numele acestui cuvant. Mesaje de dragoste, sms de dragoste, declaratii de dragoste, statusuri de dragoste si mai tot felul de lucruri. Cuvantul vinde? Sau pur si simplu oameni simt nevoia de dragoste? Poate ca oamenii au uitat ce inseamna sa manifesti acest sentiment de dragoste. Au uitat ca dragostea inseamna sa rabzi totul, sa nadajduiesti totul, sa ierti totul. Aceasta este un pasaj din Biblie, bine o sinteza, dar care sincer o consider cea mai buna declaratie din toate timpurile. 1 Corinteni 13:4-7 spune urmatorul lucru : "Dragostea este indelung rabdatoare; plina de bunatate; dragostea nu pizmuiestel dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiure, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul". 

Nu vreau sa par religios ( desi cred in Dumnezeu ), vreau doar sa arat semnificatia cuvantului dragoste. Cat este el de puternic, si ce inseamna de fapt. Multi iau in batjocura atat semnificatia cat si cuvantul in sine, zicand "simt o dragoste pentru tine asa de puternica" sau "te iubesc enorm de mult" sau doar "te iubesc" cand de fapt tot ce vrea el este doar sa ajungi in pat, iar ea vrea doar lucruri materiale. Cuvantul dragoste, a ajuns astfel sa fie o unealta de manipulare a celuilalt. Vrei ceva acum, simplu, te folosesti de dragoste sa il obtii. Oare mai exista persoane care sa cunoasca definitia corecta si semnificatia cuvantului dragoste? Nu stiu ce sa raspund la aceasta intrebare. As vrea sa cred ca da, dar tind sa cred ca sunt prea putini aceia care inca au rezistat tentatiei de a manipula.

Ajungem dar, intr-un final la o intrebare pe care o gandesc. Pentru toti cei care manipuleaza, sau folosesc cuvantul dragoste in interesul lor propriu, pentru a manipula, i-as intreba : "sunteti fericiti?". Si daca raspundeti "Da", atunci v-as mai intreba "pentru cat timp sunteti?". Caci folosirea corecta a acestui cuvant, implica o fericire constanta, fara fluctuatii, fara fericire pe moment. Este ceva care te face fericit tot timpul. Si acum, va zic, "nu vreti sa fiti fericiti tot timpul?".

Atunci fiti plini de dragoste, dragoste adevarata !

Etichete: , , , , , ,

1 comentarii:

La 23 august 2010 la 17:39 , Anonymous hime a spus...

woooowww am ceva de citit :) promit sa o fac zilele astea ;)

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire