joi, 17 februarie 2011

Cucul din Ceas!

Cand eram mic, si ma duceam pe la bunica mea de la lac, obisnuiam sa hoinaresc cu varul meu prin paduricea de alaturi. Si intotdeauna ne zbenguiam si ne imaginam fel si fel de lucruri. Iar cand venea seara, dupa ce faceam baie, tataie intotdeauna ne zicea o poveste despre cucul din ceas si cum urmareste el copii neastamparati si care nu sunt cuminti. Ne zicea intotdeauna faptul ca acest cuc este magic si atunci cand iese sa cante la fiecare fix de ora, de fapt se uita in jur si cauta pe copii care nu sunt cuminti si ii inghite pe taramul pedepselor. Imi aduc aminte ca ne spunea ca atunci cand cucul va canta, noi sa fim baietii cuminti si sa dormim sau sa fim ascultator. Ceasul acela cu cuc, era asezat maiestuos pe perete si era indreptat exact catre paturile noastre. Tin minte ca intr-o noapte, afara era furtuna si tuna si fulgera, iar varul meu era demult adormit. Eu nu puteam sa dorm, caci auzeam crengile cum fosneau pe la geam si mai auzeam si vantul cum vuiaaa creeand o stare de nesiguranta si asa mic copil cum eram, ma bagasem sub plapuma. Tocmai cand eram acoperit total si imi ziceam in sinea ca nu e nimeni ca nu e nimeni, a sunat de la 11 cucul, izbucnind puternic din acel ceas. Cucuuu cucuuu cucuuu auzeam aceste sunete ca si cum erau scoase de un monstru, pe o voce asa de groasa, iar ceasul era diferit fata de celelalte ceasuri. Era acum mare ca un castel din Transilvania, unde in jurul lui zburau lilieci si dinauntru se auzeau numai tipetele baietilor si copiilor care nu au fost cuminti. Eram inspaimantat si imi doream asa de mult ca acel ceas cu cuc, sa se fi transformat intr-unul din acele ceasuri barbatesti de mana, pe care il porti cu tine si este asa de minuscul.

Precum eram de infricosat pe atat de ingenios deveneam. Ma gandeam la metode de a contracara, de a lupta cu demonicul cuc ce iesea si cauta prada. Asa ca m-am furisat din pat am luat tarat un scaun si m-am suit pe el ca sa ajung la cucul din ceas. Nu stiu ce am incercat sa fac, dar tin minte faza finala cum am ajuns in fund si plangand de durere. Tataie m-a auzit plangand si a venit imediat ca si sarit din pat si m-a intrebat, da puiule care e problema. Iar eu plin de ura pe faptul ca nu reusisem ce mi-am propus, am indreptat catre cuc si am zis  "Cucul e de vina tataie, a venit sa ma bata si a vazut ca nu poate asa ca m-a imbrancit de am cazut pe jos !"


Articol care participa la concursul organizat de Blogatu.ro in colaborare cu WathcShop.ro !

1 comentarii:

La 19 februarie 2011 la 15:40 , Anonymous Ally a spus...

"Cucul e de vina tataie, a venit sa ma bata si a vazut ca nu poate asa ca m-a imbrancit de am cazut pe jos !" - Asta`i cea mai tare :D ... Frumoase sunt amintirile din copilarie...

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire