miercuri, 3 februarie 2010

Tanar licentiat in informatica

Si am fost luni la examenul scris. Si am inceput sa rad. M-am uitat pe grile si am zis, cum de am picat in vara hmm, a da, am uitat ca m-am dus mort de beat. Aham, bun hai sa nu repet istoria, si am inceput sa le citesc de data asta, si sa fac bine. Rezultatul am luat prima parte. A doua zi, trebuia sa-mi prezint  lucrarea de diploma. Hmm, lucrarea eu mi-am scris-o dar nu prea imi aduceam aminte. Apoi am vazut ca nici programul meu nu imi mergea. Am incercat sa lucrez la el, dar degeaba imi era imposibil sa il termin intr-o zi. Am ales sa folosesc expresia, las-o bah ca merge asa! 

Marti dimineata eram prezent la universitate, si ma uitam cum ceilalati colegii erau ciuruiti cu intrebari. Hmm, ma gandeam sa mi fac griji sau nu? Sa am emotii sau nu? Neah, nu mi fac griji, caci sunt Cretul, maestrul in abureala, vrajeala si in tehnica datului din gura. A venit randul meu sa prezint lucrarea mea de diploma si iau direct. Am sa incerc sa redau exact discutia avuta : 

"Nu are sens sa incep cu istoria XML-ului nu i asa? Cred ca stiti cu totii cum in 1997 a inceput mirajul tehnologiei WEB si anume XML derivat dintr-un SGML nu? Profesorii da da, nu are sens, prezinta-ne te rog programul. Ok programul in sine, poate avea o idee de baza pe viitorul foarte apropiat. Ideea ce a stat in spatele alegerii acestei idei pentru lucrarea mea de diploma, a fost simpla si utila in zilele noastre moderne. Practic am stat si am gandit ce ar putea fi util oricarui utilizator, si mai de seama, oricarui blogger. Cand au auzit de blogger, hmm au cascat gura, uuuuu subiect nou de lucrare de diploma. Apoi am zambit si le-am zis, da, exact blogger, pentru ca traim vremuri noi, si nu ar fi avut sens sa mi aleg ca lucrarea mea de diploma sa fie formata din pagini web sau magazin virtual. Ideea este ca acest program, poate configura o tema in xml direct, dandu-i posibilitatea unui utilizator foarte incepator, sa isi creeze propria lui tema, sau sa o personalizeze intr-o forma brutal de usoara. Intr-un fisier XML veti vedea faptul ca o pagina web este impartita in patru sectiuni mari si tari. Body, Head, Postari si Titlu. Toate aceste patru sectiuni se pot configura foarte util folosind programul meu. Cand sa fac o demonstratie ca sa demonstrez ca merge am observat canu am internet. Domnilor profesori va rog sa mi scuzati programul care nu pot arata faptul ca imi merge suta la suta, in conditiile in care accesul la internet nu imi este permis, si nu este existent mai bine spus. Dar daca eu as apasa acest buton de genereaza, ar trebui sa se conecteze la serverul de la Blogspot, cu utilizatorul si parola data, si sa inlocuiasca fisierul existent pe server de XML si sa faca un transfer rapid de ftp. Asta este ideea de lucru. "

Ce sa zic, au ramas cu totii surprinsi, si spre uimirea mea, am avut nota cea mai mare la prezentare. Demonstrand ideea ca daca dai din gura bine, poti face multe lucruri, fara sa ai ceva concret in mana! Am luat licenta, si sunt mandru de asta. Acum ramane intrebarea, oare pot sa repet figura la lucrarea de dizertatie? Next step: MASTER si apoi DOCTORATUL

P,S: Trebuie sa modific Wishlist-ul si sa bifez "Facultatea done" :D

Etichete: ,

2 comentarii:

La 3 februarie 2010 la 20:24 , Anonymous Anonim a spus...

felicitari, felicitari!! sa vedem ce-o sa fac eu in vara >:)

 
La 3 februarie 2010 la 21:25 , Blogger ღஜღAng3l of Lov3ღஜღ a spus...

Felicitari se vede ca esti sagetator:D
Sis lasa ca si tu in vara o sa iei ca esti de a noastra :D

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire