duminică, 7 februarie 2010

Facultate diferit de 0

Oameni buni, am citit un articol de pe Ianculescul, si am ramas un pic stupefiat. De ce toata lumea zice ca daca termini facultatea este egal cu zero? De ce toti zic ca era mai bine pe vremea lu Ceasca, cand realitatea e cu totul altfel? 

Adevarata problema care se pune este urmatoarea : teama studentului de a incerca lucruri noi, si negativismul. De la bun inceput ei pornesc de la urmatoarea premiza ca studentul este o gaina fricoasa, care de abia iesit din analele facultati este un om lipsit de tupeu, ambitie si vointa. El crede ca, daca se va autocomplace cu starea in care este, toate lucrurile se vor rezolva de la sine. Si in plus, odata inainte sa se apuce de un proiect sau de ceva, se vor gandi, pai eu nu sunt in stare de nimic. Faptul ca ei insasi cred asta, ca nu sunt in stare de nimic, oare nu duce automat catre esec? Sa fim seriosi, in Romania orice e posibil, eu m-am angajat de la 19 ani, si am dus-o bine pe timpul facultati. Am terminat facultatea si sunt mandru de diploma ce o detin. Am sa o folosesc suta la suta, si stiti cum? Deschizandu-mi o firma proprie, si nu in Romania, ci in Spania. Si in plus, pe baza acestei diplome, ma pot angaja oriunde as vrea eu, si alt plus enoooorm, pentru care majoritatea il scapa, este ca pe baza acestei diplome, pot sa fac ce master vreau eu.

Cand toti vad esec, si neputiinta, eu vad ideal, scop, si ambitie plus vointa. Poate e firea mea, dar frate nu te mai plange, si lupta-te cu sistemul. Altii au reusit, tu de ce nu ai face-o? Ce iti lipseste? Hmm, sa vedem motivatia? Claro, daca nu esti motivat, pentru ce dracu sa te lupti nu? Si de unde apare aceasta lipsa a motivatiei? Evident, de la lipsa visurilor, oameni fara vise, fara dorinte sunt oameni zero motivati. Daca nu ai vis pentru care sa te lupti, atunci nici nu te mai gandi sa reusesti in Romania. L-ai luat pe "nu se poate" sau pe "nu pot" in brate, atunci fi mai mult ca sigur ca asa o sa fie. 

Ai incredere in tine, totul o sa fie bine, multi reusesc, tu de ce nu ai reusi?

Etichete: ,

2 comentarii:

La 7 februarie 2010 la 17:38 , Blogger worsakeend a spus...

In Romania la ce cote a ajuns nivelul somajului,poti avea si 'unspee' mii de diplome,ajungi sa fi doar un somer super calificat si atat..in Spania alte motivatii..

 
La 9 februarie 2010 la 00:37 , Anonymous Play-R a spus...

nu doar diplome, ci si medalii :-"

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire