luni, 11 ianuarie 2010

Ghid pentru minore I

M-am decis, din cauza postului anterior, sa fac un mic ghid pentru minorele incepand cu varsta de 11 ani. Sper sa citeasca mai multe fete, acest ghid, pentru ca incerc sa le avertizez de pericolele ce le pot paste.

Cativa termeni pentru a fi intelesi de oricine

STD: Sexually Transmited Disease ( boala cu transmitere sexuala )
Himen: membrana care acopera orificiul extern al vaginului.

Pe parcurs am sa revin la acest articol, si am sa scriu anumiti termeni care trebuie explicati.

Si sa incep. Dat fiind, ca observ in ultima vreme, o tendinta a minorilor, de a se juca "de-a mama si de-a tata", am decis sa scriu si sa actualizez, un ghid despre ce se intampla cand faci sex, si nu numai. In primul rand, sa clarificam un lucru, daca nu ti-a venit ciclul, nu ai cum sa ai orgasm vaginal. Prima data doare ingrozitor de rau, pentru ca ruperea himenului este ceva organic.Ti se rupe o bucata de pielea, incearca sa iti rupi pielea de mana in doua fara sa te folosesti de nimic altceva, si poti sa iti dai seama cat de mult doare ruperea lui.

1. nu fi proasta. Nu te lasa vrajita, si aburita, de un aurolac de 14 ani sau de 17, care iti spune ca daca nu o faci cu el, nu mai sta cu tine. De asemenea, nu o face daca vrei sa devii cool. Nu o face, doar pentru ca toti o fac, toti de varsta ta o fac, o practica si tu de ce nu ai face-o? Sa ramai fraiera?

2. Nu te baza, pe ce iti spune colega ta de banca, sau prietena ta cea mai buna. Vrei un sfat de la cineva cu adevarat specializat? Du-te la un medic ginecolog, si intreaba-l despre STD-uri, si modurile de contractare. Daca o tipa iti spune ca este ok, sa inghiti sperma, eu iti sugerez sa te mai gandesti.

3. De ce sa iti risti viitorul tau, si sa nu folosesti un prezervativ? Gandeste-te inainte de a o face. Ce faci daca ramai insarcinata? Logic, avortezi, poate reusesti sa o faci fara sa afle parinti tai, dar stii ce inseamna durerea unui avort? Nu ai idee, cauta pe Google, daca tot te pricepi la asta, ce inseamna sa faci un avort. Si pe langa asta, poate iei un STD. Cum ti-ar sta toata viata ta cu HIV? sau mai rau SIDA? Ai idee ce inseamna aceste boli? Evident ca nu, pentru ca prietena ta cea mai buna, sau colega ta de banca nu ti-a zis despre ele nu?

4. Faptul ca te lasi asa de usor convinsa, sa faci sex oral, sau anal, inseamna ca nu ai idee ce inseamna cuvantul demnitate. Cauta in DEX, sau stai mai comod pentru voi aici dexonline.ro, si vezi ce inseamna "Demnitate". Odata ce accepti un astfel de lucru, tu nu o ai deloc. Toata viata ta, o sa traiesti cu rusinea aceasta. Acu nu iti dai seama, pentru ca esti proasta, dar ma tarziu ai sa regreti mult si amarnic. Fii desteapta, si documenteaza. Daca parinti tai nu discuta cu tine asa ceva, du-te la un profesor, la diriginta ta, la un consilier pe subiectul sexualitatii.

5. Nu uita, ca nu exista dragoste adevarata, decat dupa ce faci 24 de ani. Pana atunci exista sex, sex si iar sex. Nu exista baiat, care sa nu iti zica "te iubesc" doar pentru a te fute, sau a te presa sa te culci cu el.

6. Daca vine la tine, si iti spune ca are nevoi, ca e excitat si ca ce sa faca, recomanda-i o baie, si o revista pentru adulti, si binecunoscutul "du-te dracului". Daca ati fi destepte, aici ati vedea care va iubeste sau tine la voi, si care vrea sa va futa.

7. Tine minte aceste reguli caci pentru tine, daca ai 11 ani, sunt o adevarata mina de aur, si de cunostiinte. Nu te lasa calcata in picioare, batjocorita, si de asemenea, nu te supune la orgii, sex anal, sau oral.

Boli ce pot fi transmise pe cale sexuala :

- HIV - virusul imunodeficientei umane. Virusul HIV ataca sistemul imunitar, si il slabeste. Odata ce un corp a fost infestat cu HIV, sistemul lui imunitar incepe treptat sa fie distrus, lasand locul altor infectii sa apara. Infectii ce in mod normal, un organism sanatos ar fi in stare sa le tina sub control. SIDA este un sindrom. SIDA nu se transmite, HIV da. SIDA este un stadiu al evolutiei bolii HIV, unde toate bolile si infectiile, au simptome vizibile, si ataca organismul uman. SIDA inseamna sindromul imunodeficientei umane dobandite. Moduri de transmitere : pe cale sexuala. Toate caile sexuale neprotejate reprezinta un risc major de infestare cu HIV. Vaginala, anala si orala.

- clamidiaza este una dintre cele mai raspandite STD-uri. Ea este generata de bacteria Chlamydia Trachomatis. Perioada de incubatie 7-30 de zile. Are simptome diferite, si ti-as recomanda sa cauti pe google, pentru mai multe. Sau am sa revin cu simptome mai tarziu.
- candidoza uro-genitala
- trichomoniaza
- gonoreaa
- herpesul genital
- vegetatiile veneriene
- sifilisul
- hepatita B

Cunoaste inainte de a face. Nu iti va face nici un rau, sa cercetezi sa intrebi si sa aflii. Cu cat stii mai multe, cu atat de protejata vei fii pe viitor. Poate ca deja ai facut-o si te crezi experta in sex, dar hai sa te intreb, daca ai contactat o boala, si ai dat-o mai departe? Atunci ce te face pe tine? Inconstienta? Poate, dar e prea bland. Nu vreau sa acuz pe nimeni, ci incerc sa scriu aici despre multe lucruri care orice fata ar trebui sa le cunoasca. Varsta potrivita pentru act sexual variaza intre 17 - 21 de ani. Atunci omul este matur din punct de vedere fizic, si psihic. Nu te rusina, intreaba, dar intreaba pe cine trebuie. Sunt sigur ca in fiecare liceu, ar trebui sa fie un profesor indrumator in ale sexualitatii umane. Daca nu, depunde o cerere la directoriatul scolii, si propune o materie Sexualitatea, evident semnata de tine si macar jumate din clasa ta.

Sa nu ai incredere in colega ta de banca, prietena ta cea mai buna cand vine vorba despre SEX. Mai bine consulta medicul, intreaba un specialist.


Daca ai idee sau sugestii, lasa un comentariu, si voi actualiza articolul. De asemenea, poti sa fi un sustinator al campaniei acesteia, de cunoastere afisand banner-ul de mai jos:





Etichete: ,

7 comentarii:

La 11 ianuarie 2010 la 02:58 , Anonymous Play-R a spus...

da esti documentat bine :)

 
La 11 ianuarie 2010 la 08:26 , Blogger worsakeend a spus...

pff..imi place la nebunie,se pare ca esti ca vinul,de la fiecare articol devii mai bun...

 
La 11 ianuarie 2010 la 10:46 , Anonymous Anonim a spus...

excelent articol.....tine-o tot asa....ajuta la curatenia morala in care se afla omenirea in acest secol....cei ce au trecut pe aici stiu f. bine ce scrii si te sustin, bravo!

 
La 11 ianuarie 2010 la 13:53 , Blogger madibusoi a spus...

Felicitari! E bine cand oamenii incep sa faca ceva, sa ia atitudine. In scoli se fac lucruri superficiale si, apoi, cine vine la o profa sa puna intrebari despre sex?? Predau intr-un liceu si am vazut destule fete insarcinate sau care renunta la scoala "vrajite" de vreun baietas cu IQ-ul de morcov...Educatia incepe in familie si atunci cand lipseste e jale...greu mai putem schimba lucrurile. Te sustin

 
La 11 ianuarie 2010 la 16:05 , Anonymous Cris a spus...

si eu credeam ca la liceu e greu sa faci dirigentie pe teme de sex!
am plecat demult din invatamant, dar imi mai amintesc grila de curs...

incepea cu "anatomie". pe fete (16 ani!) le-am pus sa deseneze organul masculin, pe baieti - viceversa. se bateau ca cocosii, cu pumnul in piept, ca ei stiu, c-au vazut... i-am pus apoi sa deseneze pe tabla, si in final le-am dat schemele...
ca sa va edificati, fetele au creionat ceva in genul desenelor de pe peretii budelor, iar baietii o "gaura". au marcat cu un punct deasupra "clitoriscul" (asta n-o uit, ca i-am trimis dupa dex:D) in rest... varza. calendar? ce era aia? dar partea buna e ca aveau prezervative in portmoneu.

fetele... (liceu de provincie), erau unele care nu atinsesera un prezervativ. le-am obligat sa-l desfaca si sa-l intinda. ei na, nu zic, erau si unele cu o dexteritate deosebita...

asa ca am continuat. cu metode de tratament, urmari... sper sa le fi folosit. cel putin au fost socati sa afle ca pentru a scapa de latei trebuie sa te razi complet... "cu lama, doamna?" nuuu, cu sataru...

cert e ca aveam ultima ora... si era cursul cu cea mai mare audienta. putea sa sune de iesire mult si bine, nu misca unul si stateam de vorba.

si am fost complet satisfacuta sa-i aud pe hol, pe cei de la clasa vecina... "ba, ce v-a mai zis azi?"

asta acum 7 ani... dumnezeu cu mila, daca nu le deschidem ochii...

 
La 12 ianuarie 2010 la 15:35 , Anonymous Anonim a spus...

Parcă te şi văd profesor ;))

 
La 13 ianuarie 2010 la 02:41 , Anonymous Lidia a spus...

In general DA, sunt de acord cu ce-ai spus tu pe-aici... Dar:

Dezvirginarea poate sa doara sau nu, nu-i acelasi lucru cu a-ti rupe piele de pe mana. Himenul poate sa fie foarte elastic, poate sa se fi rupt la un accident gen cazut de pe bicicleta, asa ca durerea poate fi mai mult sau mai putin intensa, depinde de persoana.

In al doilea rand, dragostea nu are nici o legatura cu varsta. Nu implinesti 24 de ani se te trezesti a doua zi iubind nebuneste. Sa fim seriosi, dragoste e si la 16 ani, si la 50. Numai ca e diferita. Si ce daca sunt doar niste fluturasi in stomac cand ai luat-o prima oara de mana. Apoi cand v-ati sarutat prima oara. Cand te indragostesti prima oara si "iubesti" asa cum stii tu mai bine sau mai prost. Asta e, are farmecul ei. Depinde de fiecare, poti sa ai 30 de ani si sa nu fi iubit niciodata.

Si de la dragoste, trec la orgasmul vaginal :) Asta depinde de experienta, de cat de bine iti cunosti corpul, de cat de bine te simti cu celalalt... Si doctorii ar spune ca depinde mult si de anatomie, ca nu toata femeile ar fi capabile de un orgasm vaginal sau ca nu pot obtine un orgasm vaginal fara stimulare clitoridiana in prealabil.

Si in ultimul rand... de cand sexul are legatura cu demnitatea? De ce intre doi oameni ar trebui sa se puna problema de moralitate in pat? Daca ar fi asa, ar trebui sa o facem o data in viata, in bezna totala, cu patura trasa peste noi si sa nu mai discutam despre asta niciodata.

Consider ca o persoana are demnitate, orice ar face, atata timp cat e in stare sa refuze daca asta simte, sa accepte daca ii face placere. Atata timp cat o faci pentru tine, fara a-l calca in picioare pe celelalt, ar trebui oare sa-ti fie rusine?

Intradevar, pustoaicele astea de 11 ani mai au de invatat: sa se cunoasca pe ele, sa ii cunoasca pe ceilalti, sa renunte la atitudinea de "sunt in clasa 5-a si sunt singura virgina din clasa, daca nu ma futi, o sa mor asa".

Demnitatea ti-o pierzi atunci cand renunti la tine si te lasi calcat in picioare. Restul... tine de ceea ce simti.

Parerea mea :)

La multi ani, mah :D

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire