marți, 1 iulie 2008

Stiri la nivel mondial si local [...]

Am gasit pe internet urmatoarea stire. Cum ca Antarctica, personal o numesc "virgina" lumii din cauza faptului ca... nu a fost inca exploata pentru titei, ea este pana la urma protejat la nivel mondial de conventia de la Madrid, ar fi marul discordiei intre din cate am inteles urmatoarele tari: America, Canada, Norvegia, Rusia, Danemarca. Ok... ar fi trebuit ca prin aceasta lista sa se numere si Romania si eram si mai mandru ca sunt roman :)).

Resursele din Antarctica de titei se estimeaza ca ar putea sa sustina necesarul pe 3 ani la nivel mondial, de consumatie. Nu stiu daca m ar mira sau surprinde, ca din acest motiv sa izbucneasca un al treilea Razboi Mondial. Desi daca stau bine si ma gandesc problema pe care noi o avem acum, s ar datora celor 2 Razboaie.

Lumea asta, consumatoare, fomista dupa energie, titei, suntem niste lacomi. Ma gandesc ca daca ar incepe sa se extraga titei din Antarctica, s ar distruge ecosistemul, incalzirea globala si alte chestii s ar agrava.

Ceea ce ma face sa intru in al doilea subiect. Stirile locale. Se pare ca aceasta vara, se va extinde si in luna septembrie. In septembrie vom avea temperaturi de peste 30 de grade ziua, anunta meteorologii. Se prea poate ca... Oltenia, daca se continua in acest ritm cu caldura sa ajunga un desert, si atunci chiar vom avea de toate, "Desertul Olteniei", pe langa munti , vai , depresiuni, podisuri, dealuri, rauri, mare... vom avea si desert.

Probabil si din aceasta cauza, romanii nostri vor cumpara aere conditionate la greu ceea ce va face un consum de energie si mai mare ceea ce va duce la... criza de titei mondiala. Parca ar semana ca teoria haosului sau cred ca se numeste ceva de genu bataia unor aripi de fluturi produce un uragan in Japonia, sau ceva de genu.

Feriti va de caldura si multa multa gheata! :D buh bye.
Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire