miercuri, 30 aprilie 2008

Pastele, Campina si alte detalii, partea II


Iata ma ajuns in sfarsit in Craiova. Un pic cam ciudat pentru ca le povesteam la ai mei din Campina ca aici la mine in Craiova, toti sa impusca intre ei in mijlocul orasului se bat in sabii si alte chestii, ei bine cum am ajuns in craiova am auzit in radioul de la un taxi "Stiri: azi in craiova impuscaturi intre doua clanuri de tigani! " :))) am inceput sa rad.. si sa mi spun in mintea mea.. doamne.. ce a ajuns Craiova asta :))

Locul de unde am inceput, unde am copilarit o mica parte din viata mea ... blocul de la turnatorie .. periferia orasului :))

Dap aceasta este scara blocului meu de unde am inceput, imi aduc aminte cum stateam la scara asta si ma jucam eram asa de mic incat ajungeam pana la acele bare de fier, copacul.. era atat de mic.. adica nu era atat de mare.. deh...a trecut o groaza de timp.
Nu am avut ocazia sa fac mai multe poze dar.. cu o alta ocazie am sa trec sa mai fac, este o parte din mine si nu am cum sa o las ...:D.

Al doilea loc, ca importanta pentru mine a copilariei mele este lacul, implicit bunicii mei din partea tatalui meu.

Aici mi am petrecut o parte din timp, in acest lac am intrat cu bicicleta de era sa ma inec, tot aici sta si un var de al meu nebun din partea tatalui meu :)

Tin minte cand pescuiam cu tataie lacu' cum ii spun eu, mah frate iesea in fata casei cu lanseta in mana, se uita un pic la lac se dadea cativa pasi mai in fata.. isi aranja lanseta.. soarele ii batea in frunte... si nu stiu cum facea ca arunca odata si prindea un ditamai crapu de mare.

Intotdeauna mi am dorit sa stiu si eu acest secret cum de putea el sa pescuia asa.. .cum de reusea mereu asa ceva? cum putea el sa prinda doar uitandu se la lac, poate ca sunt acei oameni ce odata nascuti cu un talent, cand vine vorba sa il foloseasca, e asa de simplu si de frumos incat transforma in arta ceea ce face el.

Al treilea loc din Campina, este un loc pe care nu pot sa il uit :D, este un loc ce imi provoaca placere.. oridecate ori merg acolo nu prea stiu de ce.. dar chiar si cand ma gandesc la el imi da o stare de zambet :)

Dap, aici veneam cu sora mea cred ca aveam vreo 5 sau 6 ani, cand mergeam cu sora mea de mana de la turnatorie de la bloc care era in partea opusa a orasului fata de barul acesta.

De ce veneam cu sora mea? Pentru ca aici lucra mama mea:), aici am ascultat muzica anilor 90, aici ma luau fetele ce veneau pe acolo si dansam cu ele :), ma luau in brate si dansam cu ele.. foarte frumos era si ma simteam bine :)))

Al patrulea loc, este etajul 9, un loc care mi place oridecate ori mergeam sau merg pe acolo imi place sa ma duc pe balcon si sa ma uit un pic, imi da acel aer ca sunt deasupra tuturor, ca pot sa ma uit la cei de jos la cat de mici sunt nu numai ca iti da o vedere panoramica a orasului ci poti sa vezi si dealurile care inconjoara Campina cu padurile ei.


Cam aceasta este Campina, bine mai sunt si alte locuri tot frumoase cum ar fii Muscelul, Bulevardul, centrul. Este un oras mic, linistit puternic oxigenat nu cum este Craiova de te imbolnavesti cand respiri dar.. fiecare oras cu avantajele si cu dezavantajele lui.. nu?

Deja mi e dor de Campina, foarte multe amintiri, interesant modul in care in mintea mea.. in momentul in care eram intr un anumit loc, amintirile din trecut se suprapunea cu prezentul cu ce era acum si vedeam in ochii mei atat trecutul cat si prezentul.

Fie ca toti sa ne aducem aminte de unde am plecat si sa nu uitam acest lucru ! ;)
Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire