miercuri, 7 mai 2008

Festivalul Shakespeare


Aceasta a fost scena primului spectacol, din cadrul Festivalului International Shakespeare. A fost Troilus si Cresida. Prima piesa pe care ochisorii mei au vazut o. La inceput credeam ca teatrul este mort, nu prea mai misca nimic. Vreau sa imi cer scuze public pentru aceste ganduri. Dragilor, teatrul este in adevaratul sens al cuvantului, o arta. Este un amalgam de sentimente transmise de catre actori.

Sa reusesti sa misti un om, simuland un rol, intrand in pielea unui personaj si asta facandu se real time, stand acolo in locul rezervat echipei tehnice, avand o vedere foarte buna asupra scenei, va zic sincer ca am ramas, masca e putin spus, ci pur si simplu uimit, de frumusetea acestui domeniu. Credeam ca teatrul este doar un lucru pentru snobi, pentru cei care au fitze de oameni inteligenti sau care vor sa se dea mari. Imi cer scuze inca odata, teatrul este o arta care te face sa ramai uimit si ... uimit... :). Am inteles acum cat de greu este sa fii un actor de teatru. Atunci cand joci intr un film, e altceva pentru ca ai posibilitatea sa dai un cut, sa se rejoace scena, insa aici in teatru.. cand sa faci asta? o faci in direct real time, atunci se vede talentul actorilor.

Absolut fascinant acest domeniu, imi pare rau ca a trebuit tocmai acum sa realizez cat e de frumos, aceasta arta. Cel putin la Troilus si Cresida care nu credeam ca o sa ma captiveze firul narativ, dar iata ca a reusit sa ma captiveze si sa mi doresc sa vad cum se termina totul desi culmea stiam inainte ce se va intampla, lucrand la Festival stiam :D. Dar m a facut sa uit ca fac parte din echipa care se ocupa de Festival, m a facut sa ma gandesc la mine, la doar un simplu om, persoana, curioasa, atrasa atat de poveste cat si de miscare, de felul personajelor, fiecare cu personalitatea lui specifica. Acum inteleg, cat este de greu dar si rasplata este pe masura, 200 de oameni la Regele Lear, aplaudand actori.

Se pare ca apetitul mi s a deschis spre arta, si am descoperit ca imi este foame, si mi este foarte foame. Ramane dar, sa mi indeplinesc dorinta de a mi satisface foamea.
Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire