sâmbătă, 24 octombrie 2009

Opinie personala

De ce nu merg lucrurile in Romania? O intrebare cat se poate de simpla, si totusi? Facem campanii, sa ajutam copii sa dam calculatoare la cei de la tara, sa fie folosite pentru educatie. Asa zisa educatie, insa realitatea este dura. Am avut contact cu multe institutii publice, si adevarul este, ca majoritatea calculatoarelor erau infestate cu virusi din cauza site-urilor porno. Cine intra? Asa zisi copii care folosesc calculatorul pentru "educatie". Nu dau vina pe ei, din contra, dau bina pe profesori. De ce? Simplu, nu au nici o idee cu ce se mananca calculatoarele, cu ce se mananca internet ul. Macar daca avem o baza de profesori de informatica, dornici sa predea ceea ce au  invatat pe parcursul facultatii. Guvernul incheie contracte, cheltuie bani pe sisteme informatice, insa... unde e baza pe care se poate cladi o educatie bine structurata. Este chiar ironic, intr o tara, unde informatica este ca la ei acasa ( zic eu ), sunt o gramada de informaticieni care ies pe banda rulanta, de la Mate-Info, Automatica, si totusi de ce fug de responsabilitatea de a preda informatica la tara?

Din nou, de ce lucrurile merg prost in Romania? De ce nu se face nimic? De ce in cei 20 de ani de zile, nu s au realizat nimic? De ce inainte de '89, un pasaj in Bucuresti era facut in 39 de zile, si acum pasajul Basarb, de cat timp se lucreaza? Avem 2 camere in Parlament, senatori si deputati, si totusi se zice ca e bine, ca e ca pe vremea Imperiului Roman, ca se controleaza unii pe altii, riiiiiiight, se "controleaza" unii pe altii. Gigele dormi bine? zzzZZZZZZZ, Gigeleeee tu visezi acum? zzzzzZZZZZ ummm ce a... ? Gogule ia mai baga mi si mie o perna la cap, ma trezea unu de la microfon cika sa votam nu stiu ce lege. Ia ba Gigele si dormi mai bine, cetateanul de rand din Romania, se chinuie si munceste zi de zii, ca sa ne plateasca noua fundul, si somnul nostru cel de toate zilele in cei 4 ani de sedere in Parlament. Si ma mai intreb de ce lucrurile merg asa de prost in Romania. Simplu, nu avem o baza de parlamentari, politicieni seriosi, civilizati, si cu bun simt, care intr-adevar sa si doreasca schimbarea, sa vina cu o mentalitate de om ce schimba si face, nu de somnambul in fotoliile din Parlament.

Ne lipseste baza, acea piatra din capul unghiului in constructie, ne lipseste pe langa aceasta baza absolut necesara, si bun simtul si civilizatia. Si ma mai intreb de ce lucrurile merg prost in Romania.

Acest topic, mi a venit in cap in urma emisiunii live facute de Blogatu, la Blogatu live TV. Topicul a fost legat de campanii, atat electorale cat si umanitare. Emisiunea poate fi urmarita la aceasta adresa : http://blogatu.ro/2009/10/blogatu-livetv-campanii-in-blogosfera.html

Etichete: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire