vineri, 26 iunie 2009

A murit Michael Jackson!

După ce a suferit un stop stop cardio-respirator în locuinţa sa, cântăreţul american, supranumit "regele muzicii pop", a murit la vârsta de 50 de ani, într-un spital din Los Angeles, informează TMZ.com. Şi LA Times confirmă decesul artistului.

Atunci când au sosit paramedicii, starul pop nu respira şi a fost nevoie imediat de manevre de resuscitare. Michael, în vârstă de 50 de ani, urma să revină pe scenă luna viitoare pentru o serie de concerte. Primul urma să aibă loc la Londra la 13 iulie. El a efectuat în acest scop o serie de repetiţii în ultimele două luni.
Michael Joseph Jackson s-a născut la 29 august 1958. Al şaptelea membru al familiei Jackson, a debutat în cariera muzicală de la vârsta de 11 ani ca membru al formaţiei The Jackson 5 şi a început cariera solo în 1971 în timp ce era încă un membru al grupului.
Cunoscut ca şi Regele Muzicii Pop, în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cel mai bine vândute albume din întreaga lume. La începutul anilor 1980, el a devenit o figură dominantă în muzica populară şi primul artist Afro-American la MTV. Popularitatea video-urilor lui difuzate la MTV, cum ar fi "Beat It", "Billie Jean" şi Thriller a transformat muzica video într-o formă de artă şi un instrument de promovare ajutând relativ un nou canal la faimă.
Cu un scenariu de muzică şi clipuri video Michael Jackson a popularizat o serie de tehnici de dans complicat fizic, ca robotul şi moonwalk-ul.
Michael Jackson a strâns şi a donat milioane de dolari pentru cauze umanitare. Deşi el a fost acuzat pedofilie în 1993, ancheta penală a fost închisă din cauza lipsei de dovezi şi Michael Jackson nu a fost acuzat. El a fost căsătorit de două ori şi tatăl trei copii minunaţi, care a provocat mai multe controverse. În 2005, Michael Jackson a fost judecat şi absolvit de încă un abuz sexual.
În martie 2009, Jackson a anunţat că începând cu 8 iulie, va susţine un turneu de 10 concerte - mai tarziu adăugate încă 40- intitulat: This Is It. Concertele urmau să aibă loc în Arena 02 din Londra. El a explicat " Vreau doar să spun că aceasta va fi ultima mea interpretare live în Londra. Când spun că asta e ultima, vorbesc serios", adaugând că "ultima cortină va cădea".



Sursa: http://www.craiova-online.ro/international/33769-michael-jackson-regele-muzicii-pop-murit.html#post110971




Michael Jackson-You are not alone

Etichete: , , ,

1 comentarii:

La 18 februarie 2010 la 02:42 , Anonymous Anonim a spus...

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire