miercuri, 23 aprilie 2008

Gta IV Xbox360

Cel mai bun joc al tuturor timpurilor?

Potrivit primului review al jocului GTA IV aşa s-ar părea, întrucât Official XBOX Magazine UK i-a acordat nota 10/10 şi ne face să salivăm în anticiparea unui anunţ că versiunea pentru PC este în producţie. Review-ul abundă în superlative şi ridică jocul efectiv la rangul de cel mai realist joc al tuturor timpurilor.

Păi de unde să încep? Potrivit spuselor redactorilor, sunt atâtea lucruri de făcut în oraş şi o atenţie atât de obsesivă pentru detalii încât chiar şi în eventualitatea în care ar fi dedicat toate cele aproximativ 100 de pagini ale revistei doar în scopul descrierii elementelor prezente în joc, acesta ar fi de abia vârful aisbergului. Vă voi enumera acum câteva dintre lucrurile cu care vine acest joc. Parcurgând lista veţi observa cât de demenţial este construită lumea din Liberty City.

Telefonul mobil:

* Veţi dispune de un telefon mobil, telefon care va avea o importanţă foarte mare în joc, fiind obiectul prin care veţi păstra legătura cu partenerii de "afaceri" şi iubitele. Însă telefonul, la fel ca în lumea reală, este mult mai mult decât un simplu instrument pentru vorbit, astfel:
* Veţi primi MMS-uri cu pozele ţintelor pe care trebuie să le asasinaţi
* Puteţi face poze cu telefonul mobil, după care le puteţi încărca în computerele din joc pentru a căuta informaţii despre persoanele fotografiate
* Puteţi să vă personalizaţi telefonul cu ringtones şi teme cumpărate în joc!
* Telefonul mobil va cauza interferenţe atunci când ascultaţi posturile radio! (pâcâituri la fel ca în lumea reală atunci când urmează să primiţi un apel)
* Interactivitate pe parcursul misiunilor, putând să primiţi informaţii prin SMS sau apeluri
* TRACK ID: Dacă auziţi o melodie la un post de radio in-game, înregistraţi 10 secunde pe telefonul din joc şi veţi primi înapoi prin SMS informaţii detaliate despre formaţie, melodie, album (asta chiar m-a dat pe spate)


Un MMS cu poza viitoarei victime. Ca pasionat al telefoanelor mobile (şi moderator pe aceeaşi arie) sunt plăcut surprins de rolul extrem de important pe care îl va avea telefonul mobil în joc şi de realizarea foarte foarte bună din GTA IV. Mesajul arată exact ca un MMS real, spre deosebire de multitudinea de filme în care mesajele sau apelurile video sunt exagerat implementate din multe puncte de vedere.
Click to view attachment

Maşini:

* Maşinile vor beneficia de o fizică extrem de realistă, fiecare tip de maşină comportându-se exact ca în realitate
* Model de distrugere nou
* Dacă treceţi cu o maşină prin foc, cauciucul va începe să se topească, urmând ca roţile să se spargă după o vreme
* Este posibil să omorâţi şoferii în maşini, iar aceştia să pice cu capul pe volan (claxonând) sau să rămână cu piciorul pe acceleraţie, caz în care vă puteţi trezi călcaţi de un şofer mort!


Realism extrem:

* Oameni care vi se pot alătura dacă sunteţi într-o bătălie
* Dacă scoateţi pistolul pe stradă lumea va fugi şi va suna la poliţie
* Internet IN-GAME: DA, aţi citit bine, jocul va avea şi un Internet fictiv unde veţi putea căuta informaţii, ştiri despre acţiunile pe care le-aţi făcut în oraş, răsfoi anunţurile matrimoniale, verifica şi răspunde e-mail-urilor (complet cu mesaje SPAM la care puteţi da reply!) şi multe altele
* Misiuni deschise: puteţi opta pentru diferite modalităţi de a le îndeplini, de la infiltrare pe uşa din spate până la un asalt cu grenade pornit de pe acoperiş
* Oraş viu: oameni care spală parbrize, îşi beau cafeaua, se ceartă la telefon, etc.
* Sunaţi-vă prietena şi/sau prietenii pentru o noapte în oraş: de la o partidă de bowling (recomandat cu prietena), darts, la un club de strip-tease (recomandat DOAR cu prietenii wink.gif), un local pentru o bere (sau mai multe), o pizzerie sau chiar cluburi de stand-up comedy! w00t.gif
* Vedete! Aveţi posibilitatea să daţi şi peste vedete din viaţa reală pe străzile din joc! Fiţi pe fază!
* Atenţie la timp! La fel ca în lumea reală, cunoştiinţele voastre au un program propriu, trebuie să fiţi atenţi când îi sunaţi şi cum vă organizaţi viaţa socială pentru că noaptea magazinele şi localurile (unele) sunt închise!
* Mijloacele de transport în comun stau la dispoziţia voastră, începând de la trenuri până la taxiuri
* Alegeri morale: voi decideţi în multe situaţii care dintre "angajatorii" voştri sau "victimele" voastre vor trăi, cântărind ce beneficii vă vor aduce fiecare dintre ei
* Puteţi să vă cumpăraţi haine noi şi diferite accesorii
* Oamenii din joc au diferite ringtones (unii chiar melodia din primul GTA)
* O ciocnire puternică poate afecta chiar felul în care sună claxonul la maşină!


Posturile radio şi-au făcut din nou apariţia, la fel şi Lazlo (pentru cunoscători), iar în final nimic nu se compară cu sentimentul dat de o urmărire spectaculoasă noaptea acompaniată de un cântec memorabil la postul de radio, după care câteva zeci de gloanţe descărcate de ambele părţi şi îndeplinirea cu succes a misiunii în maşina aproape distrusă. Review-ul menţionează că astfel de momente sunt punctele culminante ale multor jocuri "de acţiune", însă în GTA IV aceste situaţii sunt la fiecare pas. Asta spune multe despre adrenalina pe care o poate provoca acest joc. Nimic nu pare forţat, lumea este extrem, extrem de realistă, iar misiunile par desprinse din cele mai bune filme de acţiune de la Hollywood, inclusiv o urmărire a unui tren asemănătoare cu cea din filmul Filiera Franceză şi un jaf armat mai ceva ca în filmul Heat. Personajele extrem de bine conturate şi povestea demnă de un serial TV de cea mai bună calitate vin să întregească o experienţă cu adevărat de neuitat!

Rămâne întrebarea: cel mai bun joc al tuturor timpurilor?

Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

1 comentarii:

La 24 aprilie 2008 la 14:00 , Blogger thex0d a spus...

cel mai bun? nu. niciun joc nu este cel mai bun. dar daca tot ce este mai sus e inclus in joc atunci cu siguranta cel mai detaliat.

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire