marți, 28 iunie 2011

Nokia N900 - Review

Acum 2 saptamani am avut ocazia sa primesc in teste un telefon Nokia N900. Si de cum l-am primit, m-am si pus sa il iau la puricat. Mai intai de toate sa spun cateva detalii si caracteristici ale acestui telefon :
  • touchscreen cu 800 x 400 pixeli
  • camera de 5 MP
  • GPS
  • slot micro SD (pana la 32 GB)
  • 32 GB memorie interna
  • baterie de 1320 mAh
  • procesor ARM Cortex-A8
  • TV-OUT
De ce am vrut sa iau acest telefon in teste? Pentru ca are sistemul de operare Maemo 5. Si pentru ca este mai mult decat un smartphone, este ca si un telefon. In meniul Settings -> Voip and IM accounts iti poti baga datele pentru conturi de facebook, yahoo, msn, google talk si multe altele. Asta pentru mine mi s-a parut un mare plus pentru partea de socializare. Prin Skype am putut efectua apeluri skype2skype cat si videocalling. Conexiunea de internet prin 3G mi s-a parut destul de buna si de prompta, cat si cea prin Wi-Fi, detectandu-mi toate retelele disponibile. 

Claritatea sunetului mi s-a parut ok, boxele din lateral sunt acolo pentru un motiv. Suportul de sprijin pentru telefon este destul de bine pus. Camera este de 5 Mp si realizeaza niste fotografii destul de faine. Video-ul este la o claritate buna. Tastatura fizica la inceput mi s-a parut cam aiurea cu acel spacebar, dar dupa 5 minute m-am acomodat si am putut sa scriu sms-uri sau sa conversez pe facebook chat sau twitter la o viteza destul de impresionanta. 

Am instalat destule programe gen Firefox, Pidgin iar ca jocuri Angry Birds ( si trebuie sa mentionez ca, creaza dependenta jocul ala ! ). Widget-ul de Twitter mi-a creat probleme neputand sa se conecteze nici in ruptul capului oricat de mult mi-as fi dorit sa fac asta ! Ecranul este destul de receptiv. Iar pentru o mai buna precizie poti sa folosesti pen-ul care vine cu telefonul. Am incercat si accesoriile si am reusit sa conectez telefonul prin TV-Out la un televizor mai vechi din camera mea. Am putut sa tastez totusi pe browser pe twitter si sa urmaresc #muresfotbalmeet, pentru ca norocul meu a fost ca l-am avut cu mine la eveniment. 

Per total acest telefon este unul destul de bun. Nota pe care o acord este de 8/10. Si justificatia mea este bateria. Daca modulul GPS, bluetooth, conexiunea pe retelele sociale sunt pornite toate in acelasi timp, si mai si butonezi pe facebook, vorbesti si la telefon, prin sms, telefonul este dezamagitor, nu tine decat cam 2-3 ore. Bateria este marele minus pe care il pot evidentia. In rest numa plusuri ! Mai jos aveti si un video facut cu telefonul Nokia N900 ! 


Etichete: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire