duminică, 11 iulie 2010

Sfaturi pentru bloggeri incepatori I

M-am gandit sa incep o serie de sfaturi pentru bloggeri incepatori. Inainte de a incepe sa ai un blog, sfatul meu este urmatorul. Ce fel de blog vrei sa fie, sau mai bine zis, ce fel de blogger vrei sa fii? Conform acestui articol de la Manafu exista mai multe tipuri de bloggeri ( poti sa citesti slide-ul de pe blog daca vrei sa afli cele 25 de tipuri ). El s-a rezumat la patru. 

- Curatori  - cei care preiau stirile si le dau mai departe
- Creatorii - cei care scriu din experiente proprii, viata personala ( aici intru eu )
- Comentatorii - cei care observa ce e in jurul lor si dau pe blog
- Colportorii- bloggeri aspiranti, care sunt la inceputul experientei lor.

Daca vrei sa pornesti un drum, gandeste-te ce fel de drum e, ce scop ai, care iti este tinta, si mai important ce domeniu alegi. Pentru ca odata ce stii ce vrei e mult mai usor sa incepi. Daca vrei sa fii un curator, atunci e dificil, pentru ca trebuie sa ai surse, si trebuie sa iti dedici foarte mult timp blogging-ului. Fiecare categorie are avantajul ei si dezavantaul ei. Mai multe detalii poti afla citind articolul de la Manafu.

Dupa ce ti-ai ales domeniul, e timpul sa alegi platforma. Printre cele mai cunoscute, Blogger.com, Wordpress.com, sau platformele romanesti. Daca totusi nu iti convine si vrei sa incepi direct cu un domeniu propriu gen .eu, .net, .info, sau .ro, ti-as sugera sa o faci, pentru ca cresterea page rank-ului tau o sa fie mai rapida si mai usoara.  De asemenea vezi si unde iti hostezi blog-ul. Conteaza mult si hosting-ul pe care il vei alege. Neydamn.eu de exemplu este hostat la FastWeb, unde e foarte ieftin, si nu am avut nici o problema cu ei. Daca cumperi hosting, vei primi gratis si un domeniu .eu!

In urmatorul articol voi vorbi despre Page Rank si un pic de tips-uri SEO. Tot in articolul urmator, voi explica de ce am redirect de la domeniu propriu la acest blog.

Etichete: , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire