miercuri, 21 aprilie 2010

Dezbatere publica

Intr-o discutie pe messenger, cu excesdesare legata despre o anumita chestie. 
Ok, eu sustin ca imposibilul este posibil, atata timp cat mai intai crezi si apoi iti doresti, pentru ca logic, pentru mine este sa crezi mai intai ca imposibilul este posibil, ca mai apoi sa iti doresti posibilul, pentru ca in tine tu crezi asta, desi toti zic nu, tu il crezi si ti-l doresti din inima.

Bun, ea spune ca nu, mai intai sa iti doresti imposibilul, si apoi sa crezi ca il poti avea. 

Acum, ca sa ajungem undeva, am decis sa fac o dezbatere publica, unde oricine este invitata, sa participe la asta, fie prin articol pe blogul lor, unde imi veti lasa link, ca sa va urmaresc, fie prin comentarii aici. Asa ca astept pareri ce credeti ca e mai bine? Sa crezi si apoi sa doresti, sau sa doresti si sa crezi ?

Etichete:

28 comentarii:

La 21 aprilie 2010 la 21:04 , Anonymous Anda a spus...

nu poti avea certitudinea ca in creierul tau exista posibilitatea a priori
eu: poate exista dinainte ideea ca nu poate fi imposibil
eu: dar poate la altii nu exista.. si pe ei tocmai asta ii provoaca sa isi doreasca imposibilul, pentru ca stiu ca nu il pot avea

Concluzie: ambele posibilitati pot ramane in picioare :D

 
La 21 aprilie 2010 la 21:08 , Anonymous Anda a spus...

scuzati pentru acel eu: - simteam nevoia sa specific ca EU zic asta :)))))

 
La 21 aprilie 2010 la 21:10 , Anonymous excesdesare a spus...

Ce ne facem neydamn? Eu astept si la mine comentarii. Dar, ori e alba, ori e neagra. :))

 
La 21 aprilie 2010 la 21:11 , Blogger Unknown a spus...

@Anda : deci tu spui ca ambele posibilitati sunt adevarate, si ca sunt folositoare, dar cum se facem ca eu cu excesdesare avem pareri impartite? Hmm, care are duce la un rezultat concret?

 
La 21 aprilie 2010 la 21:16 , Anonymous Florin Anghel a spus...

Simplu. Mai întâi trebuie să crezi că imposibilul este posibil, apoi să ţi-l doreşti, pentru ca în cele din urmă să crezi că îl poţi avea. ;)

Amândoi aveaţi parţial dreptate.

 
La 21 aprilie 2010 la 21:25 , Anonymous Floaredemai a spus...

Eu sunt de parere ca a crede este emotional si a dori este rational. Le separ una de alta.

 
La 21 aprilie 2010 la 21:36 , Blogger Александра a spus...

Eu zic că prima dată trebuie să îţi doreşti din adâncul inimii..pentru că ceea ce îţi doreşti cu adevărat se va îndeplini. Iar apoi prin voinţă, optimism apare şi credinţa.
Dar sunt bune ambele variante până la urmă..depinde de fiecare cum priveşte lucrurile şi de dorinţă.

 
La 21 aprilie 2010 la 22:58 , Anonymous GoldMidas a spus...

A dori, a crede....a crede, a dori.
A crede in imposibil e ca si cum ai crede ca nu vei muri niciodata. Pt mine, imposibilul ramane imposibil. Idealuri foarte greu de atins nu le categorizez ca "imposibil", iar pentru a ti le indeplini trebuie mai intai sa crezi ca poti, apoi totul vine de la sine.

 
La 21 aprilie 2010 la 23:13 , Anonymous excesdesare a spus...

Mai întâi trebuie să îţi doreşti din suflet ceva şi apoi să crezi că se poate întâmpla, deci dorinţa să fie pe primul loc.

 
La 21 aprilie 2010 la 23:16 , Blogger Unknown a spus...

@excesdesare : te rog, nu mai influenta pe aici gandirile, asta e parerea ta, dar al celorlalti mai intai sa crezi si apoi sa iti doresti, efectul placebooo :P

 
La 22 aprilie 2010 la 00:34 , Blogger Jucarii a spus...

Ambele variante sunt bune! Pentru fiecare dintre noi, ceea ce pare imposibil poate deveni posibil. Insa daca devine posibil, nu e deloc imposibil, ci doar improbabil. Asa ca trebuie sa iti doresti si sa crezi in acelasi timp pentru ca improbabilul, nu imposibilul, sa devina posibil!

 
La 22 aprilie 2010 la 00:39 , Anonymous alisson a spus...

nu prea imi dau seama de diferenta dintre ele, ca pana la urma tot acolo se ajunge, daaar eu merg pe gandirea asta..ca mai intai sa crezi ca imposibilul este chiar posibil atat timp cat iti doresti sa-ti indeplinesti imposibilul..
si acum vorbim de imposibilul care se poate realiza cu mai multa silinta, efort si vointa, nu la imposibilul cum a zis GoldMidas de a muri.

 
La 22 aprilie 2010 la 00:42 , Anonymous Florin Anghel a spus...

Am ajuns la o nouă concluzie: gândiţi prea mult. Pe bune. O mai ştiţi pe-aia cu găina şi oul? E la fel şi aici, n-o să ajungeţi nicăieri. :)

 
La 22 aprilie 2010 la 01:37 , Blogger Geordan a spus...

Deci ... dupa ce mi-am HIDRATAT neuronul cu un litru juma de bere...

ZIC: imposibil este oricand posibil si Dorinta de a avea ceva IMPOSIBIL .. prin extrapolare parasimaticopsihanaliticofantastica... DEVINE .. POSIBIL!!!

iar sa crezi ... ca ceva imposibil este posibil... Stiinta ne demonstreaza ZILNIC lucrul asta!

(se zice ca japonezii poseda tehnica invizibilitatii... adica sa devina INVIZIBILI... de ce nu... tinand cont ca Noi .. rasa umana .. ne folosim de 1-2% din capacitatea functionala a creerelor noastre... ce s-ar putea intampla DACA am invata sa folosim .. 10%? Am putea sa despartim in doua oceane? Am putea sa devenim invizibili... prin TEORIE .. da! deci prin stiinta .. momentan IMPOSIBIL! Poate .. candva cand se va dezvolta creeru' si anume... am putea...! DAAAR .. la cum tinde lumea noastra cea frumoasa, si in speta CREERELE noastre sa ... "DownGrade" (fie nule), nu cred ca vom prinde NOI si nici urmasii urmasilor nostrii nu cred ca vom prinde acele vremuri in care OMENIREA sa-si foloseasca "Creerele" la o capacitate de CEL PUTIN 10%!

(p.s. Auzi Neydamn... tu ai prea multa materie cenusie pentru lumea asta! si acum materia MEA cenusie zice: WTF dude!?!?

 
La 22 aprilie 2010 la 10:07 , Blogger Trepă a spus...

Eu zic să faceţi cu rândul: o zi are dreptate unul, următoarea celălalt.

 
La 22 aprilie 2010 la 12:11 , Anonymous excesdesare a spus...

@Ari, geniala idee... DAR eu zic ca am dreptate pe tema asta... poate neydamn si-a schimbat parerea? :)

 
La 22 aprilie 2010 la 13:56 , Anonymous Anonim a spus...

Einstein spunea ca oamenii cred despre anumite lucruri ca sunt imposibile, pana cand, cineva care nu stie asta face din imposibil sa devina imposibil.
Lucrurile nu sunt chiar asa simple cum vor unii sa creada, ceea ce pt o persoana pare imposibil pt alta pare perfetc posibil si invers.
Cum bine spunea Florin Anghel mai sus, asta e o polemica fara sfarsit. Depinde de fiecare dintre noi sa ne cunoastem pe sine si sa cunoastem limitele, putine lucruri sunt recunoscute de toti ca fiind imposibile.

 
La 22 aprilie 2010 la 13:57 , Anonymous Anonim a spus...

ma scuzati pt anumite inexactitati din exprimare, eram grabit, sper ca ati inteles ideea

 
La 22 aprilie 2010 la 14:17 , Blogger Unknown a spus...

Nu am cum sa imi schimb parerea, never, prin prisma intamplarilor prin care am trait, si a trairilor aproape de moarte, niciodata nu imi voi schimba conceptia, mai intai crezi din inimna ta ca imposibilul poate sa fie posibil, accepti asta in inima ta, ca mai apoi creierul tau sub efectul placebo, sa gandeasca rational, ca se poate, si apoi sa iti poti dori sa ai ceea ce acum tu crezi ca e posibil.

A dori si nu a crede ca este posibil, mi se pare eronat, mai intai crezi ca se poate si apoi doresteti. Asta mi se pare mie ca e logic.

 
La 22 aprilie 2010 la 14:24 , Anonymous Liz a spus...

Intai cred ca e posibil sa se intample ceva si apoi sper ca se va intampla..intr-un viitor apropiat si,de ce nu,mai indepartat:D..

 
La 22 aprilie 2010 la 15:41 , Anonymous Anonim a spus...

...ca imposibilul sa devina posibil tebuie sa crezi cu toata fiinta ta, pentru ca atunci incolteste speranta si optimismul, insa daca iti doresti ca imposibilul sa devina posibil nu ai cum sa ajungi sa mai crezi fiindca automat acel sentiment pesimist iti incolteste in inima si in mintea ta vine indoiala ...,oare este posibil ca....sa devina realitate?
Deci crede cu toata taria sufletului tau si dorinta inimii tale se va implini....nu trebuie sa fii filozof ca sa iti dai seama ca fara sa crezi nu se poate ca imposibilul sa devina posibil....primi cosmonauti au crezut ca vor ajunge pe luna si au ajuns, pentru ca a incoltit speranta de cunoastere si suflu optimist ca vor reusi...nu si-au pus aceasta dorinta intai...au spus credem ca suntem buni si vom reusi....si sunt multe alte exemple chiar cotidiene pe care numai credinta ca se poate realiza imposibilul, i-a dat forta sa merga mai departe, (ex cancerul in stadiul IV C, al unei prietene, acum ea este foarte bine, chiar si dupa recidivarea lui, a crezut ca il poate invinge, s-a nascut speranta si optimismul puterii de a lupta, iar acum imposibilul s-a implinit, TRAIESTE, si toate analizele au iesit perfecte), deci Neydamn, ai perfecta dreptate in ceea ce susţii, imi place modul de gandire al tau, crede si imposibilul va deveni posibil!

 
La 22 aprilie 2010 la 19:27 , Anonymous Anonim a spus...

No eu sunt de parere ca e bine sa crezi in absurd. Si stii iti sustin parerea: imposibilul este posibil, daca ai o oarecare doza de nebunie si mai presari peste si putin absurd

 
La 22 aprilie 2010 la 20:39 , Blogger Jucarii a spus...

http://blogatu.ro/2010/04/rubrica-lui-blogatu-22-04-2010.html

 
La 22 aprilie 2010 la 23:07 , Blogger ღஜღAng3l of Lov3ღஜღ a spus...

trebuie sa crezi in ceva cu adevarat pentru a deveni realitate...iti doresti ceva dar nu crezi k se poate implini?cum e posibil asta?este cam ciudat sincer...parerea mea ca pentru a obtine ceva imposibil trebuie sa crezi ca este posibil...daca nu crezi degeaba ti doresti...imposibilul poate deveni posibil pentru anumite persoane...trebuie doar sa crezi...

 
La 22 aprilie 2010 la 23:36 , Anonymous Anonim a spus...

la ce mai ceri sa lasam comentarii dk tu le stergi?! nu mi se pare fair-play din partea ta !

 
La 23 aprilie 2010 la 11:06 , Anonymous desuurichic a spus...

nu stiu daca e corect pusa intrebarea, cred ca mai degraba dezbaterea este despre a crede daca poti face imposibilul posibil.ei bine, eu cred cu tarie ca putem face magie, ca magia e in creierul nostru si depinde de ce ii dictam noi. iar daca iti doresti cu adevarat un lucru, trebuie sa crezi ca il poti obtine

 
La 23 aprilie 2010 la 11:08 , Anonymous Roxy a spus...

pentru mine imposibilul ramane imposibil ...ceva greu de realizat poate...dar cred k intai trebuie sa crezi si apoi sa iti doresti...cum sa iti doresti ceva fara sa crezi...asta e imposibil :D

 
La 24 aprilie 2010 la 17:48 , Anonymous Iulia a spus...

Din punctul meu de vedere, important este sa crezi. Dar credinta creeaza paradoxuri. Eu cred ca nimic nu este imposibil, deci daca cred ca ceva este imposibil, atunci imposibilul devine posibil. S-ar parea ca eu iau lucruile de la coada la cap fata de cum le-ati tratat voi...
Deci... sa crezi si apoi sa vrei, sa-ti doresti... Sau doar sa crezi. Mi se pare uneori suficient doar sa crezi. Pentru ca sunt lucruri care se intampla doar pt ca tu crezi asta, fara sa ti le doresti. Ma refer la lucruri de genul "de ceea ce ti-e frica nu scapi"...
Partial cred ca am deviat de la subiect. In principiu, cred ca oamenii isi pun singuri bariere etichetand lucrurile ca fiind posibile sau imposibile... Si este oricum o problema de perspectiva, dar ma gandesc ca ar putea fi si de educatie. Un om care nu stie ca ceva este imposibil, ar putea sa reuseasca sa infaptuiasca acel ceva, spre surprinderea tuturor celorlalti.

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire