sâmbătă, 13 martie 2010

Regretul de 1 cm



Zambeam, si eram fericit. Eram totusi un copil adolescent ce pasea timid pe cararile iubirii. Prima iubire, isi spune intotdeauna cuvantul in viata fiecaruia. Ii vei retine zambetul, fata, ochii, parul, silueta, si daca cineva te pune sa o desenezi mai mult ca sigur, ca dupa multi ani, o vei desena. De ce? Prima iubire, chiar si cea nespusa nu se uita. Anii trec, insa cu drag iti aduci aminte, si te lasi purtat de amintiri, transpunandu-te in mica ta lume de fericire. De ce zic asa? Pentru ca odata ce iti inchizi ochii, ai ocazia sa fii acolo in acele momente in care, razele soarelui isi asternau caldura pe fata ei, ii poti revedea zambetul de care te-ai indragostit. Ii poti auzi vocea, si pentru un moment ii poti simti atingerea mainii ei, pe fata ta. Capacitatea de a memora este incredibila, pentru ca fiecare detaliu este retinut exact asa cum e. Iar toate astea puse impreuna, rezulta, o imagine aproape exacta a persoanei pe care ai iubit-o. Te transpune in acel moment din noapte, cand in sfarsit ai reusit sa fiti doar voi doi impreuna. In acel moment in care aceea adiere de vant de vara, ii facea parul sa i se miste peste ochii ei. Stralucirea lor, datorata unei luni pline, imi aratau sperantele si visele sufletului ei. Era acel tip de dragoste pura si inocenta, fara ganduri de sex, sau de intinare a unei dragoste asa de inocenta. Nu am cunoscut niciodata gustul buzelor ei. Dar imi pot imagina cum ar putea fi. I-am cunoscut doar atingerea fina, si visele ei. Usa de la casa ei, asa de mare, si cheile care au cazut pe jos. Amandoi aplecandu-ne sa luam acele chei, care practic forta o apropiere intre noi. M-am uitat la ea, si ea la mine, si eram la 10 cm distanta unul de altul. Am simtit atunci ce inseamna fluturi in stomac, ce inseamna un puls al inimii incredibil de mare, am simtit pentru prima oara atunci, iubirea.

Pentru prima data, ma lasam dus de trup si de instinct, si ma apropiam incet de buzele ei. Pentru prima data doream sa aflu ce este un sarut, si mai mult de atat, doream sa aflu ce inseamna buzele persoanei pe care o iubeam. Muream de ardoare, caci eram in flacari si deodata eram intr-o stare ce nu o puteam controla. Inchide si ea ochii, inchid si eu ochii, ne desparte doar 1 cm distanta. Stop, pun stop in mintea mea. Las asa filmul, si sa ramana doar atat in memorie. Ma aproprii si imi zic la ureche, doar atat, intotdeauna vei fi la 1 cm distanta. Ma asez pe fotoliu si dau pe PLAY. Usa ei se deschide brusc, iar mama ei isi face aparitia. Totul dispare, totul se risipeste, iar frica isi face aparitia. 1 cm, distanta, intotdeauna va exista acel regret in viata mea. Il numesc regretul de 1 cm. Ai o sansa, nu ezita, caci pe masura ce timpul trece, te vei alege doar cu memoriile a ceea ce ar fi putut fii. Nu lasa sa treaca pe langa tine momentele si nu le irosi, nu te alege cu regrete de 1 cm, de o secunda. Nu lasa timpul sa treaca pe langa tine, traieste o viata fara regrete si bucura-te de ea.

Am plecat, ma intorc in amintirea acelei nopti, si incerc sa repar lucrurile, ce este trist, este doar in mintea mea..... Fir-ar, regretul de 1 cm......

Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire