sâmbătă, 20 martie 2010

Cum sa instalezi MAC OS X pe PC [TUTORIAL]

Cum sa instalezi MAC OS X pe un PC Intel BASED.



Prima data cand am intrat in contact cu  un MAC BOOK PRO a fost in Italia la Bolzano. Cineva de acolo avea unul, si imediat ce l-am vazut am fost fascinat de el. De atunci in mintea mea, a aparut o dorinta. Trebuie sa reusesc cumva sa mi instalez si eu MAC OS X pe PC ul meu. Desigur ma gandeam ca voi reusi, cu ajutorul lui VMWare, da nu era indeajuns. MAC OS este un, fenomen. Daca il puneam intr-o masina virtuala nu era acelasi feeling. Asa ca m-am decis sa vad cum pot sa-mi indeplinesc dorinta. Primul lucru de care am dat, si am downloadat ca prostu, a fost o varianta de Snow Leopard de 8 giga. Cum magazinele aici in Spania erau inchise, caci e sarbatoare, nu aveam de unde sa mi iau un dvd dublu layer. Asa ca am cautat alta varianta. Si am gasit,  iAtkos v7, l-am scris pe un dvd si eram pregatit sa il instalez. Din motive neunoscute nu mi-a reusit. Nu mi-a bootat. Am zis, ok  dupa alte cautari, am gasit ca e mai bine o varianta inferioara. iAtkos v5 este suficient pentru orice incepator.

Bun mai are sens sa mai zic de unde sa luati imaginea iso? :-“  nu cred.
Ce aveti nevoie :
-       iAtkos v5 DVD ISO
-       o partitie de hdd, neformatata netinsa ne nimic, pur si simplu spatiu liber. Eu deocamdata am pus 50 de giga.
-       Un cd de windows vista sau 7 ce sistem de operare aveti, in caz ca ceva merge rau, adica se buleste MBR-ul sa o reparati.

Asa, dupa, ce ati ars DVD ul, dati un restart cu DVD ul in unitate, aveti grija ca in BIOS ul de la placa voastra de baza, sa fie setata sa booteze de pe CD/DVD si va apare Darwin x86 boot. Nu faceti nimic, il lasati sa intre in boot. Va atentionez ca trebuie sa aveti rabdare si sa nu va panicati. O sa va apara frumos o fereastra care va indeamna sa apasati aici pentru a continua instalarea. Dati un click, si apoi in bara de sus, cautati Disk Utility. Dati un click, si formatati aceea partitie libera cu MAC OS volume name, si tipul partitie sa fie “MAC OS EXTENDED”. O formatati, si iesiti din Disk Utility. Reveniti la aceea fereastra care v-a aparut la inceput, dati pe next, si va intreaba unde doriti sa instalati noul sistem de operare. Selectati partitia nou creata, si inainte de a apasa pe install, apasati pe Customize. Aici trebuie sa va cunoasteti hardware-ul care il aveti in detinere. Placa video Ati sau Nvidia va alegeti voi driverele, depinde de hardwareul detinut. Daca s-au selectat driverele corecte, dati pe ok si install sau next.  Tot ce trebuie sa faceti acum, este sa stati si sa asteptati.

Odata instalat, va cere cateva detalii, nume, prenume, telefon ( din America bagati la nimereala ) si dati next. In cateva momente aveti un desktop operational MAC OS X PRO. Felicitari. Acum daca aveti conexiune la internet prin cablu Ethernet, atunci lucrurile sunt simple. Probleme eu am avut cu adaptorul usb wireless, pentru ca nu erau drivere pentru el. Intr-un final s-a rezolvat. Va recomand, sa instalati utorrent, firefox, messenger for mac, office 2008. Toate astea le puteti gasi pe stiti voi unde. Imagini din timpul instalarii nu am putut sa fac.  Sper ca acest mic tutorial sa va ofere o sansa de a incepe pe taramului Mac-ului :P.




Etichete: , ,

2 comentarii:

La 20 martie 2010 la 15:14 , Anonymous Goldmidas a spus...

Bv...felicitari. imi iau si eu dvd-uri si imi scriu datele de pe un HDD... si apoi instalez Snow Leopardul, ca sigur ii dau de cap.

By the way, Bios-ul (Basic Input Output System) este o componentă a calculatoarelor care face legătura dintre componentele fizice (hardware) şi sistemul de operare utilizat de către maşina respectivă. Iar ala in care intri tu si faci setari la hardware este Setup-ul, software-ul stocat in Bios :P

 
La 9 iunie 2011 la 00:53 , Anonymous ctl a spus...

Mie imi da asta cand vreau sa bootez de pe disc: http://cetele.info/pics/osx.jpg

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire