joi, 12 noiembrie 2009

Respectati medicii romani!

Multi romani, injura, blesteama, de mama focului cand aud de medici romani. Trebuie sa dau spaga, ca sa ma trataze. Sau eu stiu ce ganduri, dar hai sa va zic un mare adevar. Plang dupa medici romani, pentru ca am vazut cum e in afara. Cel putin in Spania, unde aproximativ toti medici sunt de cacat. Idioti cu diplome, care habar nu au ce fac. Se caca pe toti pacienti, si iti zambesc, ca doar ei sunt mari europenii, mari destepti, care ei stiu totul. Pentru o durere in gat, a trebuit sa suport, o gramada de medicamente. Istoria diagnosticului meu? Primul doctor care m a vazut, faringita!

-A da.. .hai sa dam cutare medicament, asta si cu asta.
- Domnu doctor, cu tot respectul da sunt alergic la urmatoarele : penicilina, ampicilina, amoxacilina, oxacilina, toti derivatii din penicilina, si mai majoritatea antibioticelor care se termina in ina, aspirina, algolcalmin, codeina si sunatoare.
- Uaaa, da stiu ca esti alergic la multe, pai nu stai linistit, ca nu o sa patesti nimic. Uite, sa fiu sigur ca nu o sa ai nici o reactie alergica, iti dau praf, nu pastila.

Zis si facut, am luat "prafurile" cu speranta ca o sa mi treaca ( specific ca asta a fost acu 2 sau 3 saptamani ), imi iau un pahar, pregatesc "drogul", si il beau. Ma jur, nu trec 2 minute, ca am niste dureri de burta incredibile, iar apoi capul imi explodeaza, citesc prospectul, aproape cu lacrimi in ochi de la dureri, si citesc, a nu se lua de cei care sunt alergici la aspirina. Fu** in gatu mati de idiot ce esti. Tampitu lumi care esti tu. Ti am  zis ca sunt alergic la aspirina.

Ma bag in pat, ma leg la cap cu un fular strans, incep sa fac febra imediat, dureri de burta incredibile, de parca as avea contractii, si ma rog la Dumnezeu ca pachetul de la maica mea sa vina cat mai repede cu Tador si Paracetamol Sinus. Singurele la care nu sunt alergic. Vorbesc cu mama, aaaa pai nu ti am trimis pachetul de abia peste o saptamana. Inchid telefonul, plin de nervi, stau acum pe langa durerea de gat incredibila ce nu puteam sa mananc nimic, am si dureri de cap puternice,si dureri de burta de parca as naste.

Trece timpul, si din cauza faptului ca nu am putut sa mananc, cedez intr-o dimineata, nu puteam sa vorbesc, nu puteam sa ma ridic si sa stau in 2 picioare, cat de rau imi era, sor mea stie. Se sperie, ma duce la urgente la spital. Acolo, un tratament brutal, dupa ce ca stau 3 ore in sala de asteptari sa fiu chemat, doar ca sa ma vada, ce am, ma pune la un aparat, imi masoara tensiunea, pulsul si febra... Aveam cam 37 temperatura. Cand vad astia 37, imi pun o masca verde pe fata, si ma trimit intr-un salon special. Tin sa mentionez, ca a deschide gura, pentru a vorbi, insemna o durere imensa in gat, si lacrimi pe fata. Ma vede medicu, care se ocupa de suspectii de gripa noua, si mi ia sange, ma pune pe o targa, si imi baga perfuzii in vena. Modul in care toata operatia a fost facuta, in cel mai brutal mod posibil. Imaginati va niste urangutani, orbi, incercand sa va puna perfuzii in sange. Se uitau una la alta, si ziceau, aaaa asta vena ???? nuuuu asta degetu aaaaa. In fine, trec si peste aceasta durere ( mi au spart vena destul de nasol ), si ma trimit la raze. Le zic domnilor, nu ma trimiteti la raze, am facut in ultimele 6 luni deja 2. Nuuu , nu se paote tre sa vedem daca ai ceva la plamani. Nu am domne va zic sincer, ca ma cunosc destul de bine, si nu am nimic la plamani. La care medicul, imi da replica geniala: Esti tu cumva medicul ? Daca ai diploma arata mi o, si facem ca tine. L-am injurat de mama focului cu zambetul pe buze, in romana, si asa nu intelegea. Si m am dus la raze. Rezultatul nimic, plamani erau super sanatosi. Nu pot sa va zic durerea care o simteam de la vena. Sangele imi iesise pe tubul ala de perfuzii, in loc sa mi intre ce mi au dat, sa ma puna pe picioare, glucoza si restu de vitamine, imi iesea sangele pe tub. A trebuit sa ma calmez.  Rezultatul si diagnosticul dat de ei, afte. Mi au dat un tratament, din nou am zis la ce sunt alergic, idioti mi au dat ceva antibiotic, care se termina in ina. Mi au zis sa stau linistit, ca nu are nimic la care sunt alergic. L am luat aseara, si vreau sa zic ,ca dupa ce ma luat tratamentul ala, Am inceput sa plang de durere, stateam in camera mea, ametit, imi era asa de rau, eram rosu la fata, mi se umflase si limba, si durerea de cap, nu va zic ... era ca si cum hulk incerca sa ti piseze fiecare cm2 de creier, sa il transforme in praf.

Trec si peste durerea asta ( tin sa reamintesc ca inca ma mai doare gatu si au trecut 3 saptamani ), si imi fac programare la medic de familie cum ar veni. Un mare idiot si fu**t in cur. Stau si astept, si in final, intru. Ma asteptam, cum eram obisnuit in ro, sa vina sa se uite la mine, sa ma consulte, sa vada unde ma doare ce am. Nimic, dar nimic va zic sincer. Pur si simplu se lua decat dupa ce i zicea sor mea. Idiotu mi a dat acelasi medicamente care mi le a dat si primu medic, plus inca ceva, solutie orala. Acum, astept sa ma ia durerea de cap, si de burta.

In concluzie, trei medici ( stai ca a doua oara cand am fost, m au vazut 4 medici ), deci contabilizand rezulta ca 7 medici m au vazut, si au trecut 3 saptamani. Durerea nu mi a trecut, din contra e mai puternica, am trecut prin reactii adverse destul de puternice. Intr-un final mi a venit si Tador-ul si Paracetamolul Sinus. si am ajuns la concluzia ca te poti caca pisa pe medici spanioli. Niste handicapati tampiti, fara creier, moluste ce se plimba de colo colo, ca sa dea impresia de mari doctori. Sa mai dau niste exemple, o vecina care era insarcinata, a pierdut sarcina din cauza unui corset, nu prea am inteles eu bine, dar medicu ala l a strans prea tare, si tipa a avut dureri, a zis ca are dureri, dar marele idiot, a zis ca e ok sa aibe dureri, peste cateva ore, a anuntat o ca a pierdut sarcina. GREAT nu? Am fost cu nepoata mea la medic, cand m am uitat in gatu ei, avea amigdalitele umflate, amigdalita am zis eu, cand m am dus la medic, a dat cel mai misto diagnostic ever! E un virus care umbla asa liber prin toata valencia, nu va faceti griji ii trece, doar asteptati. Oaaaaaaaaa sa mori tuuuu.

Cu atatea medicamente incercate, si atatea reactii adverse, la naiba ce mai conteaza ca as putea sa fac si ulcer? In puii mei hai sa mi distrug stomacu, si burta, ca nah.. ce mai conteza. Macar sunt mandru ca am fost tratat de medici europeni, spanioli, pisa-m-as sa ma pis pe fetele lor de idioti ce sunt. Plang dupa medicu meu de familie, doamneee acu realizez cat de specialisti sunt medici nostri din Romania. Sunt mandru de ei, si cu toate ca urasc spitalele, mai bine as prefera, un medic roman, care sa i dau spaga, decat un cacat cu ochi, spaniol. Da nu dau spaga, dar astepti 6 ore ca sa te vada unu cand te duci la consult. Faci febra in sala de asteptare poti sa dai si ortu popei, el nu te vede decat dupa 6 ore. Ar trebui sa scrie in spitalele de aici, Spital european, Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

Aveti respect fata de medici romani, aveti respect fata de ei, ca ei stiu carte, ei toaca, ei invata, ei fac 6 ani de medicina, plus eu stiu ce rezidentiat, aveti respect pentru ca spaniolii sunt cei mai lenesi oameni. Eu unul, m-as caca fara nici o ezitare pe ei. Ca altceva nu poti sa faci, vrei sa te faci bine, te intorci mai rau.

Etichete: , ,

1 comentarii:

La 12 noiembrie 2009 la 15:00 , Blogger ღஜღAng3l of Lov3ღஜღ a spus...

Ce idioti frate nu pot sa cred....tu esti alergic la atatea dar pentru ei e ok nu conteaza asta,lasa ca trece si alergia....doamne ce oameni ...nu ma mir ca in europa sunt asa de cautati medicii romani ...
Imi pare rau sa aud ca ai trecut prin atatea dureri :( sper sa te faci bine ...pupici

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire