luni, 6 iunie 2011

Taximetristul smecher

Asta e din ciclul " Nesimtirea romanului ". 


Se facea ca intr-o dimineata plec eu de la munca cu un pachet imens de haine primit din Spania. Bine initial era calculatorul dar este irelevant in povestirea aceasta. Si se facea ca imi vine taxiul la locu de munca. Iau pachetul in brate hopa il car pana la portbagaj si astept nenea sa vina sa-mi deschida portbagajul. Il bagam amandoi inauntru cand colo pac apare o zgarietura de nici mai mult, nici mai putin de 5 cm masurati ! Spume la gura, foc din ochi, aburi din urechi, taximetristul urla si tuneta si se rasteste la mine ca trebuie sa-i platesc. Eu super obosit, ii raspund cu un sincer va rog frumos sa ma iertati nu am realizat ce am facut si nici nu a fost cu intentie.  Credeti ca s-a linistit nenea? Nicicum! Imi las prietenii pe acasa si ma indrept spre casa.

Ajuns acasa, eu am crezut ca s-a terminat. Dar nuuu, nici pe departe vulcanul de nervi nu s-a linistit ! Si s-a dat jos din masina, a deschis portbagajul si mi-a zis franc! Daca nu-mi platesti 5 milioane cat costa sa-mi repar bumper-ul din spate, nu iti mai vezi pachetul! Am ramas uimit. Eram planton, nu stiam cum sa reactionez. Domnule eu nu am bani, sunt student si nicidecum nu am acesti bani, nici acum, si nici in viitorul apropiat. Nu scapam eu asa usor ! S-a luat de par a inceput sa urle ca el baga ca el drege si toate astea numa ca sa scot eu banii. Ca sun la politie si va pun sa va aresteze pentru distrugerea bunului material. Am ramas lemn. Si am scos secunda doi telefonul si am dat al doilea apel din viata mea la 112. 

112 cu ce va pot ajuta?
Ma numesc Irimescu bla bla si am o problema.
Ce problema?
M-am suit in taxi cu un pachet in portbagaj iar dansu nu mai doreste sa-mi dea pachetul din cauza unei zgarieturi aparent cauzata de mine de 5 cm.
Imediat va fac legatura la politie.
Sectia 6 de Politie cu ce va pot ajuta
Taxiul, pachet, zgarietura, sechestru, bani, ajutor.
Acusica va trimitem un echipaj ! 

Si astept cred ca 40 de minute am asteptat si eu si soferul, care fuma tigara dupa tigara ofticat, nervos, si nu stia cum sa faca sa plece. M-a amenintat ca o sa-i platesc stationarea pana vine politia, ca el putea sa ia client. 
Si uite asa vine Politia intr-un...........aro vechi, rablagit cu bumperul din fata aproape cazut, si cu girofarurile pornite, nino nino.. nino nino danonino ! 

Cand au vazut despre ce este vorba, 5 oameni ai legii, m-am mirat cum de nu i-a bufnit rasul ! Si cum cel mai bun sfat pe care taximetristul putea sa il ia, era cel de la politie. I s-a ordonat sa-mi dea pachetul, si sa depuna o plangere impotriva mea pentru distrugerea bunului material. 

Si uite asa a plecat taximetristul smecher bosumflat ca nu a scos de la mine 5 milioane si nici nu s-a ales cu pachetul de haine ! Ce sa mai .... avem o natie numa' de smecheri !

Etichete: , ,

5 comentarii:

La 6 iunie 2011 la 22:11 , Anonymous Goldmidas a spus...

nu m-ar mira sa fi fost deja zgariata

 
La 6 iunie 2011 la 22:40 , Blogger Unknown a spus...

Precizez faptul ca taxiul era o Dacie Logan !

 
La 7 iunie 2011 la 19:07 , Blogger Александра a spus...

Damn it :)))) ce...ce mai..ma astept la orice de la taximetristii astia.. Aici in Bucuresti trebuie sa ai mare grija...unu iti poate lua si 1 mil pentru 100 m :)))

 
La 9 iunie 2011 la 22:22 , Anonymous Rares Cojocaru a spus...

Nu stii vorba magica:"Tu stii ma cine e tata?" :)) glumesc.

Eu d'asta nu imi pun niciodata bagajele in portbagajul taximetristilor

 
La 10 iunie 2011 la 22:23 , Anonymous Rochii casual online a spus...

Sunt periculosi rau taximetristii, cred ca sunt cei mai mari hoti, inventeaza o multime de situatii sau chiar provoaca accidente, te prostesc in fata cu aparatul de taxat masluit....doar, doar or face rost de bani pe cai necinstite. :(

 

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire