Cum sa calatoresti super ieftin | Turism 2.0
Nu doar internetul evolueaza, nu doar tehnologiile din web design, acel web 2.0 evolueaza! Ci si turismul! Ca sa fiu mai pe intelesul tuturor, turismul a evoluat de la acel clasic cuvant in care te suiai in masina/tren/avion/vapor ( si dadeai o carca de bani ) si plecai spre un oras X, cautai un hotel unu care sa fie mai in centrul orasului, sa poti sa il vizitezi ( si dadeai iar o carca de bani ) si apoi iar te suiai in masina/tren/avion/vapor ( si dadeai din nou o carca de bani ) ca sa te intorci, la unul mai modern, adaptat conditiilor impuse de criza, si de stilul de viata ( studentesc ). Astfel pot spune ca turismul a evoluat catre un turism cu un cost infim. De ce zic asta? Pai in primul rand sa dau doua exemplu sau trei, experimentate de mine personal !
1. www.couchsurfing.com - asa cum zice si titlul este vorba de o canapea unde sa dormi intr-un oras X din alta tara. Cost - 0 euro. Pentru 2 nopti am experimentat couch surfing-ul in Barcelona si pot sa zic ca a fost o experienta noua, unde am intalnit oameni noi, cu culturi diferite, unde am putut sa dorm si sa mananc gratis. Merita incercat !
2. Hostels - in Barcelona am stat si la un hostel unde preturile pe noapte au fost mai mult decat acceptabile. Preturile au variat de la 10 euro pana la 14 euro. Hostel-ul unde am stat se numeste Barcelona Urbany Hostel. Diferenta dintre un hotel si un hostel sunt urmatoarele : preturi mai reduse, strictul necesar unei acomodari pentru o noapte, un pat, asternuturi, baie si o bucatarie pentru oaspeti, cu mic dejun inclus. Cost - 6 - 20 de euro/noapte.
3. Low Cost Flights - adica sa zbori foarte foarte ieftin ! Am avut norocul sa am zboruri de la 5 euro. Era sa zbor de la Barcelona la Valencia cu doar 4 euro ( cu toate taxele incluse ). Una dintre astfel de comapanii este RyanAir. Pe langa compania care activeaza si in Romania, WizzAir si Blue Air. Dintre WizzAir si BlueAir as alege clar Wizz-ul. Pentru ca au preturi mult mai reduse decat BlueAir. Secretul consta in cumpararea biletelor din timp! Cu cat iti cumperi un bilet cu 2-3 luni inainte cu atat pretul scade chiar si sub 20 de euro ! Cost 3 - 60 de euro.
Tragand o mica concluzie rezulta ca poti sa mergi in orasul X cu doar 150-300 de euro in buzunar pentru 4-7 zile. Asta e noul turism 2.0, asta inseamna sa mergi si sa vizitezi ieftin si comod la noul standard studentesc ! Cele de mai sus sunt testate de mine si sunt garantate ca si pret cat si ca, calitate. Mai departe am sa scriu si despre alte platforme dedicate turismului 2.0, pe care le-am descoperit recent dar inca nu am avut ocazia sa le testez. In viitorul apropiat am sa le testez mai mult ca sigur !
1. www.helpx.net - site-ul asta mi se pare incredibil, si este primul pe lista mea de testare. Presupune sa mergi intr-un oras dintr-o tara si sa stai undeva unde trebuie sa il ajuti pe cel care te hosteaza. Mai bine zis, primesti cazare si mancare pe timpul zilei in schimbul muncii pe care o prestezi in anumite domenii. Cost 0 euro.
2. www.roadsharing.com - ce presupune acest site. Pai din cate am observat, este un fel de centru de autostopisti. Sau mai bine zis autogara autostopistilor. Este un site in care iti pune la dispozitie transport pana in orasul x. Acum, daca vrei sa platesti depinde de obrazul fiecaruia. Cred ca aici costul nu ar trece mai mult de 10-20 de euro. Cost 5-20 de euro.
3. TripAdvisor.com - inainte sa mergeti undeva, sa va cazati la un hostel sau doriti pur si simplu sa aflati ce si unde sa vizitati, acest site este exact pentru voi ! In fiecare minut apar 21 de recenzi la diverse categorii pe site. Site are un trafic de peste 40 de milioane de vizitatori pe luna. Deci e clar ca daca vreti ceva la obiect aici e locul unde il gasiti ! Cost 0 euro.
Acum ca sa calatoresti nu trebuie sa cari dulapul dupa tine ! Ci trebuie sa fii cat mai eficient si econom, in ceea ce priveste spatiul. E musai necesar sa ai periuta de dinti, un prosop la tine, sapun. Si cateva haine de schimb. Per total rucsacul nu ar trebui sa depaseasca 10 kilograme ( asta in cazul in care calatoresti cu avionul ca sa nu platesti taxa de bagaj de cala ), sau maxim 15 kile daca mergi cu autostopu ! E musai sa aveti si un aparat de fotografiat, si fiti pregatiti sa intalniti o multime de oameni noi, si sa va faceti prieteni ! Ceea ce implica sa aveti si un cont de facebook !
Calatorie placuta si ieftina ! Student style rulllllleeeeeeeeeez !
Etichete: cele mai ieftine preturi, cum sa calatoresti ieftin, cum sa zbori ieftin, tips and tricks, turism 2.0
4 comentarii:
Foarte fain articol. Mersi de sfaturi, chiar imi sunt de ajutor ;)
doh.. wizz air si-au cam dat arata pe fata cu preturile .. :-j
oricum bune indrumari ;)
@Josette : Cu placere, si daca incerci serviciile pe care eu inca nu le-am apucat, te rog lasa un comentariu si spune-ne parerea ta! Cu cat mai multe feedback-uri si povesti, cu atat mai bine !
@Alisson, din pacate RyanAir are linie in Romania doar pe Constanta, cine stie oi veni odata in Romania prin Constanta ! :P Sa speram ca odata cu deschiderea aeroportului din Craiova, RyanAir sa isi deschide afaceri si in Ro !
In sfarsit am gasit articolul asta...ca vreo 10 minute l-am cautat. :-)) Chiar util articolul. De promovat, nu alta.
PS. Un buton de tweet sau de like nu ti-ar strica.
Trimiteți un comentariu
Comentezi !?
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire