vineri, 15 iulie 2011

Host platit vs host free

Cand te apuci de blogul tau ai doua sanse. 
1. Iti cumperi domeniu propriu si implicit si host
2. Incepi pe una dintre platformele free de bloggin wordpress sau blogger.

Am sa incerc in acest articol sa expun avantajele si dezavantajele pe care host-ul platit si cel free le au. Si am sa incep cu cel free 

1. Host Platit
Ei bine daca optezi pentru un host platit atunci vorbim altfel. La un host platit mai mult ca sigur o sa ai de a face cu un cPannel, suport PHP, Perl, Phyton, ai baze de date MySql. Pe de alta parte tot ca avantaje ai posibilitatea subdomeniilor.Asta e destul de folositor daca ai proiecte ce tin de brand-ul tau.Tot ca avantaj as putea sa trec si suportul la instalare wordpress sau orice platforma alegi pentru blogul tau. 
Dezavantajul ar fi urmatorule : costul lunar. Pentru multi acei bani pe care ii dai pentru host lunar nu ii au. Si nu isi permit.

2. Host Free ( Blogger, Wordpress etc )
E ideal pentru inceput, ofera o interfata intuitiva pentur utilizator asa ca nu iti ia mult timp sa te acomodezi. Pentru cei cu platforma Blogger sunt avantajati pentru ca apartin de Google si astfel sunt afisati mai bine zic eu in cautari. Asta ca avantaje. 
Dezavantajele ar fi urmatoarele : spatiul limitat, lipsa suportului pentru script-uri PHP, limitarea traficului, lipsa FTP-ului.

Per total ce se merita sa faci? Host Free sau platit? Parerea mea este ca de ce sa nu incerci cu un host platit? Odata ce incepi cu domeniul propriu si host platit, tu vei creste si blogul tau odata cu tine. Nu sa faci ca mine, sa creasca blogul pe host free si daca ar fi sa incep pe domeniul propriu sa o iau de la inceput. Think ahead !

Sfaturi pentru BrainHost ar fi urmatoarele : sa scada preturile un pic, chiar daca ofera discount de 30 % daca cumperi orice pachet pentru doi ani. Am observat ca daca cumperi pachetul Silver, Gold sau Platinium primesti un domeniu free ( .net, .com, .info, .eu ). As putea sa fac o comparatie cu FastWeb de exemplu. Au preturi mici si pe langa asta domeniul .ro la ei costa 29 de euro. Si sunt sigur ca, cunoasteti faptul ca romanul e zgarcit si se uita la bani chiar si la 1 ban ! Tineti cont de faptul ca preturile de la BrainHost au TVA inclus, iar cei de la FastWeb nu !

Nu am avut ocazia sa am un site/blog hostat pe BrainHost ca sa imi pot spune parerea si despre calitatea serviciile si a suportului, dar sunt ferm convins ca e de nota 11. 

Cam atat cu sfaturile, lasand la o parte preturile as putea recomanda sa introduca un serviciu promotional gen "la achizitionarea unu pachet de 1 an, primele 3 luni au 50% reducere". Asta ar insemna ceva. Sau in fiecare luna sa fie introdusa o tombola unde fiecare client al lunei respective are posibilitatea castigarii ori a unui domeniu .ro, ori o reducere a hostului. Ideile sunt multe, cei care ma cunosc stiu ca sunt un om cu idei multe ! 

Acest articol participa la concursul organizat de Brainhost unde juriul este format din Kriogen, Titus Capilnean si Mihai Baboi.

Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi !?

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

Linkuri de întoarcere către această postare:

Creați un link

<< Pagina de pornire