miercuri, 25 iunie 2008

Informatii, statistica si realitate

Uneori suntem tentati sa zicem ca nu putem gasi un loc de munca din cauza faptului ca nu stiu ce sa fac. Sunt incapabil(a), nu stiu sa fac nimic. Adevarul crud este ca de fapt uneori suntem asa de neincrezatori in fortele noastre proprii, incat lasam neincrederea sa si faca loc si prin urmare sa renuntam inainte sa incercam ceva.

Oricine stie sa faca un lucru, este capabil sa faca un lucru, poate sa faca ceva si poate inavata. Omul are capabilitatea de a invata lucruri noi, de a retine lucruri. Este adaptabil, chiar daca noi nu credem asta despre noi, personal am o zicala: " Incercarea moarte n-are! "

Uitati-va acum mai jos la urmatoarele date statistice.

Conform INSSE*) avem 9 147 000 de oameni care lucreaza dintre care:
  • 5 012 556 - barbati
  • 4 134 444 - femei
Si acum din total aceste de 9 147 000 de oameni avem asa:


Total Femei
Superior
1 152 522
557 967
Postliceal
439 056
201 234
Liceal
2 808 129
1 436 079
Profesional
2 332 485
713 466
Gimnazial
1 701 342
832 377
Primar
713 466
393 321
Daca va uitati mai bine in poza veti observa si categoriile de varsta. Deci, prin urmare, de ce sa zicem ca nu stim sa facem ceva? Cand si cei care au doar 4 clase lucreaza! Oricine poate sa faca ceva, oricine e capabil de orice, atata timp cat are vointa si ambitie de a face acel lucru!. Sa lasam la o parte neincrederea in propriile forte, in noi, si sa incercam, caci, incercarea moarte n-are!

_____________
*) Structura populatiei ocupate, dupa nivelul de instruire si pe grupe de varsta in anul 2005

Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

Etichete: , , , , , ,

marți, 17 iunie 2008

Masini si fotbal

Fiind suparat pe faptul ca suntem o echipa proasta, care ne ratam sansele, romania a esuat intr un mod urat, puteau sa se califice, acel penalty ratat, iar acum cu meciul cu olanda, doamne cate ocazii am avut si noi, in fine, prefer sa tac decat sa mi deschid gura si sa blamez echipa, jucatorii, personal banele... las o frate mai moale cu alergatul si joaca fotbal bah!.

Despre ce vroiam sa scriu initial este faptul ca... BMW GINA Light, este un concept revolutionar, as cam vrea asa ceva, dar deh... nu pot sa raman decat cu visele nu? :)

Va las sa va spuneti parerea, dupa ce urmariti filmuletul de mai jos.


Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

duminică, 15 iunie 2008

P.S : I love you

Lasand nebunia de Euro 2008, dupa o noapte cam neasteptat de placuta, sunt trezit incet incet de cate o raza de lumina. Ma uit la ceas. Este Duminica si este doar ora 5:30 dimineata. Ce sa fac?

Incerc sa adorm, dar nu reusesc inchid ochi, pe fundal instrumentalul de la Linkin Park - numb, toata melodia cantata de pian, absolut minunat. Ma uit pe computerul meu sa vad ce filme mai am, macar sa ma uit la un film ca sa mai fac spatiu. Imi pica ochii pe unul, "P.S : I love you" ok... sa vedem ce film este.

Ii dau drumu, ma bag in pat, incepe brusc povestea, te pune in tema practic, este vorba de un cuplu, de indragostiti, cearta impacare dragoste. Cam asta se rezuma inceputul, insa mai departe este ceva, extraordinar. Jos palaria, scriitoarei, am inteles ca e facut dupa un roman. Am ramas placut surprins si uimit. Dragostea exista chiar si dupa moarte. Nimic nu poate sa stea impotriva ei. Este asa de mare si asa de puternica incat poate sa realizeze imposibilul. Cat de multi poti sa iubesti o femeie? Cat de mult poti sa tii la ea? Cat de multe sacrifici esti in stare sa faci? dupa ce ai murit, cum ii mai poti spune ca o iubesti, chiar si dupa moarte?

Stiu ca suna ciudat, dar va rog sa vedeti filmul, cel putin trailer-ul. Ce mod de a incepe o dimineata. Povestea este minunata! Il recomand tuturor si acelora care au pe cineva la care tin, iubiti persoana respectiva mai mult decat va iubiti voi, si oricare ar fi cearta, motivul, uitati repede, pentru ca nu stiti cat timp aveti la dispozitie.

Ramane o intrebare totusi care mi o pun :-?, in timpul acesta in care traim, mai exista oare oameni care sa iubeasca pe cineva mai mult decat pe el insusi ? :-?




Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

Etichete: , ,

marți, 10 iunie 2008

Uefa Euro 2008

S-a cam dus si etapa 1 pentru toate echipele din grupele de la Euro 2008.
Pentru a putea vedea cum stau uitati aici..


Romania putea sa bata Franta parerea mea, am cam fost suparat ca Nicolita a jucat pe dreapta impins dincolo de mijloc.. se putea juca parerea mea clasic 4-4-2 sau de ce nu un 4-3-3 cu un cuplu de atacanti gen.. mutu, nicolae si dica.Am vazut ce a facut Olanda Italiei inca nu mi vine sa cred, Italia este de batut.. Olanda a demonstrat o, avem o sansa si sper sa o fructificam. Cea mai frumoasa victorie pe care am vazut o pana acum este a Spaniei cu 4-1 contra Rusiei...
Parerea mea, Rusia trebuia sa stea acasa, unde e Anglia :-? ?

Astept cu nerabdare meciul de vineri .. atunci se vor cam decide mai multe chestii.. pana atunci .. enjoy!
Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.