miercuri, 30 aprilie 2008

Pastele, Campina si alte detalii, partea II


Iata ma ajuns in sfarsit in Craiova. Un pic cam ciudat pentru ca le povesteam la ai mei din Campina ca aici la mine in Craiova, toti sa impusca intre ei in mijlocul orasului se bat in sabii si alte chestii, ei bine cum am ajuns in craiova am auzit in radioul de la un taxi "Stiri: azi in craiova impuscaturi intre doua clanuri de tigani! " :))) am inceput sa rad.. si sa mi spun in mintea mea.. doamne.. ce a ajuns Craiova asta :))

Locul de unde am inceput, unde am copilarit o mica parte din viata mea ... blocul de la turnatorie .. periferia orasului :))

Dap aceasta este scara blocului meu de unde am inceput, imi aduc aminte cum stateam la scara asta si ma jucam eram asa de mic incat ajungeam pana la acele bare de fier, copacul.. era atat de mic.. adica nu era atat de mare.. deh...a trecut o groaza de timp.
Nu am avut ocazia sa fac mai multe poze dar.. cu o alta ocazie am sa trec sa mai fac, este o parte din mine si nu am cum sa o las ...:D.

Al doilea loc, ca importanta pentru mine a copilariei mele este lacul, implicit bunicii mei din partea tatalui meu.

Aici mi am petrecut o parte din timp, in acest lac am intrat cu bicicleta de era sa ma inec, tot aici sta si un var de al meu nebun din partea tatalui meu :)

Tin minte cand pescuiam cu tataie lacu' cum ii spun eu, mah frate iesea in fata casei cu lanseta in mana, se uita un pic la lac se dadea cativa pasi mai in fata.. isi aranja lanseta.. soarele ii batea in frunte... si nu stiu cum facea ca arunca odata si prindea un ditamai crapu de mare.

Intotdeauna mi am dorit sa stiu si eu acest secret cum de putea el sa pescuia asa.. .cum de reusea mereu asa ceva? cum putea el sa prinda doar uitandu se la lac, poate ca sunt acei oameni ce odata nascuti cu un talent, cand vine vorba sa il foloseasca, e asa de simplu si de frumos incat transforma in arta ceea ce face el.

Al treilea loc din Campina, este un loc pe care nu pot sa il uit :D, este un loc ce imi provoaca placere.. oridecate ori merg acolo nu prea stiu de ce.. dar chiar si cand ma gandesc la el imi da o stare de zambet :)

Dap, aici veneam cu sora mea cred ca aveam vreo 5 sau 6 ani, cand mergeam cu sora mea de mana de la turnatorie de la bloc care era in partea opusa a orasului fata de barul acesta.

De ce veneam cu sora mea? Pentru ca aici lucra mama mea:), aici am ascultat muzica anilor 90, aici ma luau fetele ce veneau pe acolo si dansam cu ele :), ma luau in brate si dansam cu ele.. foarte frumos era si ma simteam bine :)))

Al patrulea loc, este etajul 9, un loc care mi place oridecate ori mergeam sau merg pe acolo imi place sa ma duc pe balcon si sa ma uit un pic, imi da acel aer ca sunt deasupra tuturor, ca pot sa ma uit la cei de jos la cat de mici sunt nu numai ca iti da o vedere panoramica a orasului ci poti sa vezi si dealurile care inconjoara Campina cu padurile ei.


Cam aceasta este Campina, bine mai sunt si alte locuri tot frumoase cum ar fii Muscelul, Bulevardul, centrul. Este un oras mic, linistit puternic oxigenat nu cum este Craiova de te imbolnavesti cand respiri dar.. fiecare oras cu avantajele si cu dezavantajele lui.. nu?

Deja mi e dor de Campina, foarte multe amintiri, interesant modul in care in mintea mea.. in momentul in care eram intr un anumit loc, amintirile din trecut se suprapunea cu prezentul cu ce era acum si vedeam in ochii mei atat trecutul cat si prezentul.

Fie ca toti sa ne aducem aminte de unde am plecat si sa nu uitam acest lucru ! ;)
Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

duminică, 27 aprilie 2008

Pastele, Campina si alte detalii, partea I

Inainte de a incepe va urez tuturor "Cristos a inviat!", sper ca aceasta sarbatoare v-a prins printre cei dragi voua, ca ati petrecut o cu cei pe care ii iubiti cel mai mult, eu unul stiu ca asta am facut :).

Cum mi-am petrecut eu Pastele... hmm, scriind aceste randuri din pat, patul de la Campina de la etajul 9 :D, well a fost super fain, cel mai frumos Paste pe care l am avut vreodata! In familie, cu rudele mele.. cu verii mei, unchii mei :D.

Luand trenul, vineri cika de la ora 2:20, pe care oricum l am pierdut si a trebuit sa mai stau pana la ora 4:20 ca sa iau urmatorul tren (motivul a fost unul foarte .. serios si important. .nu se spune ), in fine.. in sfarsit ajuns in tren, stau intr un vagon unde am avut ocazia sa intalnesc tineri casatoriti si cu un copilas incredibil de frumos (stiu stiu.. unele persoane vor poze... de aia am si zis ca asta e partea I, pozele o sa le descarc cand ajung in Craiova promit ) ma cu niste ochii albastri de ti cadea fata cand il vedeai si cu un par blond... foarte frumos copilasul. .si culmea.. cum s a nimerit in tren, acest cuplu era unul ... taman. .campinean :) foarte bine ne am inteles. .era clar aceasta vacanta o sa fie super frumoasa daca ne am asezat langa un cuplu campinean, apropo de vagon nu stiu daca ati calatorit in vagoanele astea noi, cu usi automate moderne, oricum faine si ele.. asta ca o mica paranteza, ajunsi in bucuresti nu se poate ca trenul nostru sa nu fi avut intarziere, doar nu am fi trait in Romania altfel :D, aveam trenul la ora 7:30 din Bucuresti catre Campina, iar noi am ajuns la 7:20 in Bucuresti :)), da i repede pregatiti sa alergam spre tren.. ma uit doar o secunda in jos. .si o pierd pe maica mea. .care habar nu am unde fugise.. oricum mi am zis in mintea mea. .asta e.. mama.. eu oricum ma urc in tren.. la mine sunt toate bagajele. .eu te las in bucale ma intorc cu masina dupa tine.. cand colo aud o voce...

"Razviiiiiiii helloooo hai odata...." am ramas :-o what. .the.. cand ai avut timp sa.. :-/ da. .in fine. nedumerit ii fac semn sa urce odata in tren.. urc si eu cu chiu cu vai cu tonele de bagaje.. mama cara doar laptop ul.. pe care i l am facut cadou .. si dupa care scriu acum... deh...asta era cel mai important.. :)), urcam noi in tren.. .si mare mi a fost mirarea. .tuleai Doamne.. sa stam in vagon cu studenti. .clujeni veniti la Bucuresti pentru o viza sa plece prin programul studentesc "Work and Travel" care sincer mi se pare a big bullshit :) tata. .vrei sa faci bani.. esti student? nu i nimic. .gaseste ti de munca in Ro.. chinuie te aici .. si fa bani si invata in acelasi timp .. nu cauta aurul in locul pradat de hoti, consider ca America este deja dusa.. numai este ceea ce era odata.. saracii ei nu pot sa vada, ca studenti nostri sunt bun de munca de jos din America, "castigi experienta" pot sa zica unii, dar frateee ma lasi.. te duci tu in America muncesti ca un sclav pentru ce? pentru 300 $???? esti nebun.. frate lasa ma.. ma bucur de serviciul pe care il am . .caci uite.. computer de ultima generatie, laptop, mobil.. si excursii pe care le fac in weekend uri... mie imi convine.. muncesc 8 ore pe zii am si facultate.. am si "alte chestii" de care sunt obligat sa ma ocup.. dar frate.. eu cand termin facultatea sunt tatic, am 3 ani de zile experienta in munca, am facultatea terminata care si asta se ia in considerare ca experienta de munca in cartea de munca prin urmare eu dupa ce termin facultate am dublu ca oricine.

Insa, romanul nostru, ce sa faca da vrabia din mana pe cioara de pe gard sau cum e zicala... da este o indignare a faptului ca urasc oameni care vor sa faca avere in strainatate, in loc sa stea sa se chinuie pe spinarea lor atunci va fii mai mare realizarea si .. satisfactia in fine, desi fetele erau foarte frumoase... jos palaria... compania era foarte placuta :), am iesit afara pe hol, am dat jos geamul si .. am inceput sa ma gandesc la viitorul meu .. ce imi doresc? well imi doresc sa reusesc ceva in viata asta amarata pe care o traiesc, vreau sa demonstrez ca... se poate in Romania, ca nu trebuie sa te duci la "taticu' " sa ti dea bani sa iti faci si tu o vila acolo, ca exista o spinare.. si acea spinare este a ta.. si trebuie sa reusesti pe spinarea ta.. mie unul mi ar fii rushine sa reusesc ceva pe spinarea parintilor mei... o fii o mandrie de a mea... un orgoliu dar mi ar fii rushine sa reusesc ceva pe spinarea parintilor mei...

Stand pe hol, vine una din studente.. si uitandu se asa atenta la parul meu cret, ma intreaba pe un ton ushor... bland... "este natural?" zambesc frumos ma uit atent in ochii ei, ce i drept foarte frumoasa tipa, ii raspund "da, nu mi spune si tu ca mi l fac pe bigudiuri" si incep sa zambesc lasand u mi capul ushor cu ochii pironiti pe ea. Ea se apropie, incepe sa rada, imi pune mana pe mana mea si imi spune .. "nu nu... stai linistit.. numai ca ai un par foarte frumos", eu prefacandu ma ca.. nu mai auzisem asta, ii spun..."merci ... hai ca ma dai pe spate, si tu ai un par frumos", era o tipa creata, bruneta cu niste ochii caprui patrunzatori, cred ca ne am fii potrivit, insa lenea mea de a continua conversatia spre un punct de vrajeala ceva mai consistent, ma opresc si ii zic amabil, "unde te dai jos?". "Aici, la Ploiesti..." imi raspunse ea, cu o privire care se citea clar, cere mi numarul de telefon... in fine.. intorc capul.. spre geam si ii zic.. pai .. aici ne despartim.. am deschis usa.. si am intrat in compartiment.. cam.. plictisit.. :) astept sa se dea jos tipa, in timpul asta stau si ma uit la clujence iar... mama.. mama. .frumusete rara:D.

Se apropie Campina.. nu imi vine sa cred deodata incepe inima sa imi bata puternic, ma uit pe geam, iar pe intunericul care se asterna iata... aceleasi locuri .. locuri care se suprapun cu amintirile mele din copilarie.. cobor jos.. trag aer tare in piept.. si imi dau seama.. Am ajuns acasa.. cu adevarat acasa.. am ajuns in Campina.. am ajuns in locul de unde am inceput!

Intalnesc pe verisoara mea Ana pe care nu am mai vazut o de cand era mica mica :) doamne o scumpete de fetitza :)) doar trei anishori si vorbeste de nu va zic cum, e haioasa rau de tot :)), bineinteles s a uitat asa cu o mirare la mine ceva de genul " cine este nenea asta cu paru mare si inalt ca bradu?" nici macar matusha mea nu m a recunoscut :)) chiar mi a zis ca atunci cand veneam spre ea se gandea "ce o fii vrand si cretul asta de la mine" :)) deh.. necazurile supararile, munca.. dragostea toate aceste "chestii" schimba intr adevar un om din felul in care era.. eu stiu cum.. intr un mod in care i se citeste pur si simplu pe fata greutatile prin care a trecut. Nu vreau aici sa ma mandresc sau eu stiu ce.. dar va zic sincer.. DRAGOSTEA UCIDE!, mai bine ma las de ea decat sa fiu ucis...sau.. sa mai incerc inca odata?

Deviem de la subiect si nu vreau asta. Ziua de sambata a fost foarte faina! M am dus la varul meu, nebun Tibi .. hmm .. .intru in casa il intalnesc pe Alex, tot un var de al meu un om .. de treaba, statea tolanit in pantaloni scurti si un tricou in fata calculatorului, cum Tibi si Bianca nu erau.. am zis hai sa vedem un film am luat repede Meet the spartans.. beton filmu :)) intre timp, vine.. Bianca.. :)) vere ce faci.. ia uite ce cretz te ai facut si ce te ai inaltat :)) Ma uit la "verisoara mea" care ma recunosc ma mandresc ca am cele mai frumoase verisoare din lume ;) :)) vine timpu sa ne uitam la meci .. da normal.. Craiova-Steaua .. eu oltean devenit .... iar ea.. stelista infocata.. vaaaai ce m am ofticat cand a dat gol steaua din ofsaid.. dar am si fost singurul din Campina care s a bucurat cand a egalat Costea.. tipam de bucurie.. Bianca. .cat pe ce.. sa mi sara la gata sa ma stranga de gat mai ca ii dadeau lacrimile.. din ce se vedea ... Craiova ar castiga partida.. aproape ca i dadura lacrimile.. dar a dat gol.. moreno.. off... a tipat.. de bucurie.. a inceput sa danseze, da.. la anul Craiova o sa fie o echipa super tare!!! garantat !!!! o sa vedeti voi.

Vine timpu sa mergem la Inviere, stai ca merg cu tibi .. care a ajuns si el pe parcurs, si mergem la un prieten de al lui fotbalist, om de treaba, la el acasa, care avea un caine nazdravan.. si care frate!!!! manca seminte nutline.. deci era mort dupa ele.. avea 6 luni si am inceput sa.. il dresez.. :)) culmea am reusit sa il dresez folosindu ma de seminte :)), l am invatat comanda sezi, culcat, vino aici ... .si "fetch" :))

Deocamdata ma opresc aici ca sa am ce sa scriu si data viitoare asta se va intampla marti.. :) cand voi veni in Craiova descarc pozele si o sa le postez pe blog :) plus comentariile aferente alaturi de... offcourse.. neydamn's thoughts ...

O seara placuta va multumesc pentru timpul acordat.. sa ne auzim cu bine :D
Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

miercuri, 23 aprilie 2008

Gta IV Xbox360

Cel mai bun joc al tuturor timpurilor?

Potrivit primului review al jocului GTA IV aşa s-ar părea, întrucât Official XBOX Magazine UK i-a acordat nota 10/10 şi ne face să salivăm în anticiparea unui anunţ că versiunea pentru PC este în producţie. Review-ul abundă în superlative şi ridică jocul efectiv la rangul de cel mai realist joc al tuturor timpurilor.

Păi de unde să încep? Potrivit spuselor redactorilor, sunt atâtea lucruri de făcut în oraş şi o atenţie atât de obsesivă pentru detalii încât chiar şi în eventualitatea în care ar fi dedicat toate cele aproximativ 100 de pagini ale revistei doar în scopul descrierii elementelor prezente în joc, acesta ar fi de abia vârful aisbergului. Vă voi enumera acum câteva dintre lucrurile cu care vine acest joc. Parcurgând lista veţi observa cât de demenţial este construită lumea din Liberty City.

Telefonul mobil:

* Veţi dispune de un telefon mobil, telefon care va avea o importanţă foarte mare în joc, fiind obiectul prin care veţi păstra legătura cu partenerii de "afaceri" şi iubitele. Însă telefonul, la fel ca în lumea reală, este mult mai mult decât un simplu instrument pentru vorbit, astfel:
* Veţi primi MMS-uri cu pozele ţintelor pe care trebuie să le asasinaţi
* Puteţi face poze cu telefonul mobil, după care le puteţi încărca în computerele din joc pentru a căuta informaţii despre persoanele fotografiate
* Puteţi să vă personalizaţi telefonul cu ringtones şi teme cumpărate în joc!
* Telefonul mobil va cauza interferenţe atunci când ascultaţi posturile radio! (pâcâituri la fel ca în lumea reală atunci când urmează să primiţi un apel)
* Interactivitate pe parcursul misiunilor, putând să primiţi informaţii prin SMS sau apeluri
* TRACK ID: Dacă auziţi o melodie la un post de radio in-game, înregistraţi 10 secunde pe telefonul din joc şi veţi primi înapoi prin SMS informaţii detaliate despre formaţie, melodie, album (asta chiar m-a dat pe spate)


Un MMS cu poza viitoarei victime. Ca pasionat al telefoanelor mobile (şi moderator pe aceeaşi arie) sunt plăcut surprins de rolul extrem de important pe care îl va avea telefonul mobil în joc şi de realizarea foarte foarte bună din GTA IV. Mesajul arată exact ca un MMS real, spre deosebire de multitudinea de filme în care mesajele sau apelurile video sunt exagerat implementate din multe puncte de vedere.
Click to view attachment

Maşini:

* Maşinile vor beneficia de o fizică extrem de realistă, fiecare tip de maşină comportându-se exact ca în realitate
* Model de distrugere nou
* Dacă treceţi cu o maşină prin foc, cauciucul va începe să se topească, urmând ca roţile să se spargă după o vreme
* Este posibil să omorâţi şoferii în maşini, iar aceştia să pice cu capul pe volan (claxonând) sau să rămână cu piciorul pe acceleraţie, caz în care vă puteţi trezi călcaţi de un şofer mort!


Realism extrem:

* Oameni care vi se pot alătura dacă sunteţi într-o bătălie
* Dacă scoateţi pistolul pe stradă lumea va fugi şi va suna la poliţie
* Internet IN-GAME: DA, aţi citit bine, jocul va avea şi un Internet fictiv unde veţi putea căuta informaţii, ştiri despre acţiunile pe care le-aţi făcut în oraş, răsfoi anunţurile matrimoniale, verifica şi răspunde e-mail-urilor (complet cu mesaje SPAM la care puteţi da reply!) şi multe altele
* Misiuni deschise: puteţi opta pentru diferite modalităţi de a le îndeplini, de la infiltrare pe uşa din spate până la un asalt cu grenade pornit de pe acoperiş
* Oraş viu: oameni care spală parbrize, îşi beau cafeaua, se ceartă la telefon, etc.
* Sunaţi-vă prietena şi/sau prietenii pentru o noapte în oraş: de la o partidă de bowling (recomandat cu prietena), darts, la un club de strip-tease (recomandat DOAR cu prietenii wink.gif), un local pentru o bere (sau mai multe), o pizzerie sau chiar cluburi de stand-up comedy! w00t.gif
* Vedete! Aveţi posibilitatea să daţi şi peste vedete din viaţa reală pe străzile din joc! Fiţi pe fază!
* Atenţie la timp! La fel ca în lumea reală, cunoştiinţele voastre au un program propriu, trebuie să fiţi atenţi când îi sunaţi şi cum vă organizaţi viaţa socială pentru că noaptea magazinele şi localurile (unele) sunt închise!
* Mijloacele de transport în comun stau la dispoziţia voastră, începând de la trenuri până la taxiuri
* Alegeri morale: voi decideţi în multe situaţii care dintre "angajatorii" voştri sau "victimele" voastre vor trăi, cântărind ce beneficii vă vor aduce fiecare dintre ei
* Puteţi să vă cumpăraţi haine noi şi diferite accesorii
* Oamenii din joc au diferite ringtones (unii chiar melodia din primul GTA)
* O ciocnire puternică poate afecta chiar felul în care sună claxonul la maşină!


Posturile radio şi-au făcut din nou apariţia, la fel şi Lazlo (pentru cunoscători), iar în final nimic nu se compară cu sentimentul dat de o urmărire spectaculoasă noaptea acompaniată de un cântec memorabil la postul de radio, după care câteva zeci de gloanţe descărcate de ambele părţi şi îndeplinirea cu succes a misiunii în maşina aproape distrusă. Review-ul menţionează că astfel de momente sunt punctele culminante ale multor jocuri "de acţiune", însă în GTA IV aceste situaţii sunt la fiecare pas. Asta spune multe despre adrenalina pe care o poate provoca acest joc. Nimic nu pare forţat, lumea este extrem, extrem de realistă, iar misiunile par desprinse din cele mai bune filme de acţiune de la Hollywood, inclusiv o urmărire a unui tren asemănătoare cu cea din filmul Filiera Franceză şi un jaf armat mai ceva ca în filmul Heat. Personajele extrem de bine conturate şi povestea demnă de un serial TV de cea mai bună calitate vin să întregească o experienţă cu adevărat de neuitat!

Rămâne întrebarea: cel mai bun joc al tuturor timpurilor?

Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

luni, 21 aprilie 2008

Intunericul iluminat

In timp ce veneam spre casa...din oras.. am trecut prin centru si iata... minune.. era bezna.. probabil cei care stati in centru ati observat si voi ca s a luat lumina de la sistemul public de iluminare.

Insa ceea ce m a uimit si m a lasat ... gura casca.... sa vad Luna, in splendoarea ei, stralucind in toata frumusetea peste intunericul orasului, cel putin din centrul orasului a fost mirific, pentru mine Luna reprezinta o groaza de chestii si este ceva care are legatura cu mine direct.

Lucrurile incep sa se miste, va astept la festivalul shakespeare, ma ocup de el.. de asemenea anunt ca s a lansat un site ( s a relansat ) de divertisment pentru cei care au servici adresa lui este http://www.waxland.ro foarte multa distractie jocuri cat cuprinde.. un site recomandat antiplictiseli!

Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

duminică, 20 aprilie 2008

Un tanar talentat.... un prieten

Tin sa anunt pe aceasta cale ca, s a lansat o noua stea.
Primul lui film, am stat am dat pe play.. bineinteles dupa ce m a bufnit rasu nu prea l am vazut in ultima vreme, cum arata si cum e.. el.. in general.. am stat cuminte si am urmarit secventele, reusind sa ma tina in fata monitorului sa aflu totusi care e povestea acestui film.. trag cu ochii in jos la descriere "A young student who doesn't really blend in.. but in the end he has a big surprise".

Mda... ce sa spun.. ma uit in continuare rad la o faza cu o tipa.. si .. incet incet.. se apropie.. "surpriza". Oameni buni intr adevar a fost o surpriza. Bine jucat Sammy pentru inceput este foarte bine.. chiar te as ruga sa mai faci astfel de filmulete.

Filmul poate fi vazut aici.


Beyond The Stairs - The funniest movie is here. Find it


Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.

Si totusi sunt online..

Intr-o zi de sambata m-am decis sa mi fac blog. Am decis sa mi las gandurile sa zburde pe alea Internetului, poate un turist le va prinde si le va citi. Cine stie...

Lumea este prea plina de intamplari ciudate, ironice, comice, triste de ce sa nu mi zic parerea despre ele, de ce sa nu mi exprim punctul meu de vedere ? Pana la urma toti suntem consumatori, de informatie, de pareri.

Va urez lectura placuta cat si o sedere placuta.

Scris cu dragoste și pasiune de Neydamn.